Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:52
Αρχική inet Το WannaCry χτύπησε τα φανάρια και τις κάμερες ταχύτητας στην Αυστραλία

Το WannaCry χτύπησε τα φανάρια και τις κάμερες ταχύτητας στην Αυστραλία

Το ransomware της WannaCry συνεχίζει να προκαλεί θύματα και αυτή τη φορά φαίνεται ότι ο ιός έχει καταφέρει ακόμη και να κατεβάσει φανάρια και κάμερες ταχύτητας στην Αυστραλία.

wannacry

Το κακόβουλο λογισμικό WannaCry κλειδώνει τα συστήματα κρυπτογραφώντας αρχεία και ζητώντας λύτρα για να τα αποκρυπτογραφήσει. Η Microsoft έχει ήδη παραδώσει ενημερώσεις κώδικα για όλες τις εκδόσεις των Windows νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά τα παλιά συστήματα παραμένουν ευάλωτα.

Στην περίπτωση του Αυστραλιανού συμβάντος, ο ραδιοφωνικός σταθμός 3aw αναφέρει ότι όλα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, καθώς κάποιος έχει συνδέσει προφανώς μια μολυσμένη συσκευή USB που επέτρεψε τη διάδοση του κακόβουλου λογισμικού στο δίκτυο.

Ωστόσο, ενώ κάποιες 55 κάμερες καταλήφθηκαν εξαιτίας της WannaCry, οι διακομιστές που λειτουργούν με τις κάμερες δεν είχαν παραβιαστεί, καθώς δεν χρησιμοποιούν Windows, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Επιπλέον, οι IT μηχανικοί βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης patches για να εμποδίσουν τη διάδοση του WannaCry, δήλωσαν.

“Το Τμήμα βρίσκεται στη διαδικασία απομάκρυνσης του ιού από τις πληγείσες κάμερες. Οι υπόλοιποι ιστότοποι θα διορθωθούν τις επόμενες δύο ημέρες. Ο ιός λογισμικού δεν έχει επηρεάσει την ακρίβεια του συστήματος κάμερας. Όλες οι παραβιάσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουν καταγραφεί σωστά και καμία παραβίαση δεν έχει επηρεαστεί από τον ιό “, ανέφερε ένας εκπρόσωπος Τύπου της Δικαιοσύνης και του Κανονισμού.

Ο πωλητής της φωτογραφικής μηχανής Redflex Traffic Systems έχει ήδη επικοινωνήσει για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπόθεσης, ενώ οι αρχές  εξηγούν ότι μόνο οι κάμερες πρέπει να κάνουν restart για να εφαρμόσουν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα. Η πλειοψηφία των φωτογραφικών μηχανών έχουν ήδη σταθεροποιηθεί, με μικρό αριθμό ακόμη μολυσμένων, αλλά προβλέπεται να καθαριστούν το συντομότερο δυνατό.

Αν και δεν είναι πολύ σαφές πότε συνέβη το σύνολο των μολυσμένων, οι αυστραλοί αξιωματούχοι λένε ότι πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκαν στοιχεία  από το WannaCry και δεν είναι γνωστό σε αυτό το σημείο εάν επηρεάστηκαν άλλα συστήματα ή όχι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.