ΑρχικήinetApple: Αναδείχθηκε η νούμερο ένα IT εταιρεία!

Apple: Αναδείχθηκε η νούμερο ένα IT εταιρεία!

Η Apple είναι η νούμερο ένα εταιρεία παγκοσμίως όταν πρόκειται για τα έσοδα που προέρχονται από τα τμήματα πληροφορικής, σύμφωνα με ανάλυση της Gartner. Κολοσσοί όπως η Google, Microsoft και Samsung βρίσκονται σε κατώτερες θέσεις στα διαγράμματα.Apple

Η Apple κατέκτησε την κορυφή με 218,1 δισεκατομμύρια δολάρια και η Samsung έρχεται στη δεύτερη θέση με  139,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθούν η Google και η Microsoft με 90,1 και $ 85,7 δισεκατομμύρια αντίστοιχα. Η IBM βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 77,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Να σημειώσουμε ότι από τις πέντε εταιρείες μόνο η Google κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα της από το 2015 ενώ η Αpple και η Microsoft σημειώνουν μείωση από τα 235 και 88,1 δισεκατομμύρια αντίστοιχα. Η Google από την άλλη πλευρά, σημείωσε έσοδα ύψους 74,9 δισεκατομμύρια  δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Ένας συγκριτικός πίνακας της IT αγοράς των τεσσάρων εταιρειών αποδεικνύει ότι το software αποτελεί τον πυρήνα εσόδων της Microsoft παρόλο που η εταιρεία επενδύει περισσότερο στην hardware αγορά. Συγκεκριμένα, τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές αποτελούν ένα μικρό κομμάτι των εσόδων της Microsoft ενώ οι IT υπηρεσίες και προϊόντα αποτελούν το βασικό στοιχείο της επιχείρησης.

Αναφορικά με την Apple, βασικό κομμάτι της επιτυχίας αποτελεί η κινητή τηλεφωνία και ακολουθούν τα tablets. Η φορητή αγορά παράγει επίσης σημαντικά έσοδα για την Αpple, με το Αpple Watch να αποτελεί το πιο έξυπνο smartwatch σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην περίπτωση της Samsung, η κινητή τηλεφωνία αποτελεί και εδώ τα πιο δημοφιλή προϊόντα αλλά τα tablets, τα συναρμολογούμενα εξαρτήματα και οι ημιαγωγοί δίνουν επίσης μεγάλη ώθηση στην εταιρεία.

Τέλος, η Google εξακολουθεί να βασίζεται στις υπηρεσίες internet και δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί εφόσον η μηχανή αναζήτησης της αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή παγκοσμίως.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS