Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
infosec

Το Rietspoof malware εξαπλώνεται μέσω Facebook Messenger και Skype

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (16 Φεβρουαρίου), οι ερευνητές περιέγραψαν ένα νέο malware, τo οποίo χαρακτήρισαν ως «κακόβουλο...
Read More
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
Latest Posts

EGNOS: H Ευρώπη αναβαθμίζει την ακρίβεια του GPS

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency) ανακοίνωσε τα σχέδιά του για αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επικάλυψης και Γεωστατικής Πλοήγησης (EGNOS), αυξάνοντας σημαντικά την ακρίβεια GPS.

EGNOS GPS

Το σύστημα EGNOS αποτελείται από τρεις γεωστατικούς δορυφόρους και από ένα δίκτυο 40 επίγειων σταθμών για την επαλήθευση των σημάτων GPS. Το EGNOS βελτιώνει την ακρίβεια και την αξιοπιστία των σημάτων που προέρχονται από τα παγκόσμια δορυφορικά συστήματα πλοήγησης, αυξάνοντας την ασφάλεια για μια σειρά περιπτώσεων, όπως πτήση αεροσκαφών, πλοήγηση πλοίων σε στενά κανάλια κλπ.

Το  αναβαθμισμένο σύστημα θα προσφέρει ακόμη πιο αξιόπιστα αποτελέσματα, καθώς η ακρίβεια του στίγματος αυξάνεται πλέον στα τρία μέτρα. Τα σήματα EGNOS εγγυώνται επίσης την ακεραιότητα των δεδομένων που προσφέρουν και προειδοποιούν όταν το output δεν θεωρείται έγκυρο ή δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια.

Από την βελτιωμένη ακρίβεια του στίγματος θα επωφεληθεί πρωτίστως η αεροπορική βιομηχανία, καθώς τα επαληθεύσιμα και ακριβή δεδομένα τοποθεσίας είναι πολύ σημαντικά για λόγους ασφάλειας. Τα δεδομένα θέσης υψηλότερης ακρίβειας μπορούν να αξιοποιηθούν κατά την πτήση αεροσκαφών, ώστε να μπορούν οι πιλότοι να γνωρίζουν ότι δεν θα συγκρουστούν σε κάποιο βουνό ή στην θάλασσα, όταν υπάρχει χαμηλή ορατότητα, αντίξοες συνθήκες ή πετούν πάνω από δύσκολο έδαφος.

Το βελτιωμένο σύστημα αναμένεται επίσης να έχει πολλαπλά οφέλη για ένα σύνολο εφαρμογών που χειρίζονται γεωχωρικά δεδομένα, ενώ θα διευκολύνει και τις ομάδες διάσωσης για τον εντοπισμό ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έχει ήδη υπογράψει τις συμβάσεις για την αναβάθμιση του EGNOS στις εκδόσεις V2.4.2I και V2.4.2, ενώ στα σχέδιά του είναι και η ενσωμάτωση του δικού του αστερισμού δορυφόρων πλοήγησης Galileo στο EGNOS, θεωρώντας ότι δύο στόλοι δορυφόρων πλοήγησης είναι καλύτεροι από έναν.

Πολλές είναι μάλιστα και οι συσκευές GPS για εμπορική χρήση που περιλαμβάνουν το EGNOS, με τη λίστα να περιλαμβάνει περισσότερες από 100 συσκευές διαφόρων εταιριών, όπως Garmin, Wintec και Magellan.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *