ΑρχικήinetΗ Toyota ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο για την Ολυμπιακή φλόγα

Η Toyota ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο για την Ολυμπιακή φλόγα

Η Toyota ετοιμάζει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο και ελπίζει να ανάψει με αυτό την Ολυμπιακή φλόγα στο Τόκιο το 2020.

Toyota

Η «Cartivator», μια ομάδα αποτελούμενη από περίπου 30 μηχανικούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων νέων σε ηλικία εργαζομένων στην Toyota, άρχισε να αναπτύσσει από το 2014 ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο με το όνομα «SkyDrive».

Ο επικεφαλής της Cartivator, ο Tsubasa Nakamura, δήλωσε ότι αν και το αυτοκίνητο είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, η ομάδα αναμένει να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω στο τέλος του 2018.

Το Σάββατο που πέρασε, η ομάδα παρουσίασε ένα αρχικό μοντέλο, το οποίο ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει μία πτήση για μερικά δευτερόλεπτα. Ο Nakamura είπε ο μοντέλο χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα, ώστε το πρωτότυπο να είναι σε θέση να πετάξει μακριά και αρκετά ψηλά για να φτάσει την Ολυμπιακή φλόγα.

Οι μηχανικοί της Cartivator, έχουν ως στόχο να κατασκευάσου το μικρότερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές αστικές περιοχές, και ελπίζουν να εμπορευματοποιήσουν το αυτοκίνητο αυτό το 2025.

Οι εταιρείες ανά τον κόσμο ανταγωνίζονται για το ποιος θα αναπτύξει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Η Uber Technologies Inc έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ανάπτυξη μίας υπηρεσία ιπτάμενων ταξί το 2020 στις περιοχές Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, Τέξας, και Ντουμπάι. Η ομάδα της Airbus επίσης εργάζεται για την ανάπτυξη ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Με λίγα λόγια δεν είναι μακρυά ο καιρός που θα δούμε, εκτός από μη επανδρωμένα συμβατικά αυτοκίνητα στους δρόμους, και μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα στον αέρα. Προβλήματα που θα γεννηθούν και αφορούν την νομοθετική διάταξη πτήσεων πάνω από τις πόλεις πιστεύουμε ότι θα λυθούν εύκολα προς όφελος των μεγάλων εταιρειών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS