ΑρχικήinetΘα μπορούμε σύντομα να τεντώνουμε τις OLED οθόνες μας

Θα μπορούμε σύντομα να τεντώνουμε τις OLED οθόνες μας

Η Samsung παρουσιάζει μια ευλύγιστη OLED οθόνη που μπορεί να λυγίσει, να διπλώσει και να κουλουριαστεί!

OLED

Τα εύκαμπτα / αναδιπλούμενα τηλέφωνα αναμένεται να αποτελέσουν την πρώτη γραμμή σχεδίασης smartphone και για να προωθήσει αυτή την τεχνολογία σε άλλο επίπεδο η Samsung πρόσφατα παρουσίασε την πρώτη ‘ευλύγιστη OLED οθόνη’ στον κόσμο.

Ο συνεργάτης της Samsung παρουσίασε το πρώτο πρωτότυπο ενός ευλύγιστου OLED πάνελ 9,1 ιντσών που κάμπτεται, αναδιπλώνεται και κουλουριάζεται, στο Event Society 2017 στο LA Convention Center.

“Ενώ η τρέχουσα εύκαμπτη OLED οθόνη μπορεί να μετατραπεί μόνο από τη μία πλευρά, αυτή η ευλύγιστη OLED μπορεί να μεταμορφωθεί – είτε να λυγίσει, είτε να διπλώσει, είτε να κουλουριαστεί – και στις δύο πλευρές πάνω και κάτω”, δήλωσε εκπρόσωπος της Samsung Display στο The Korean Herald.

Αντιπροσωπεύοντας την τελευταία και πιο προηγμένη μορφή της τεχνολογίας ευέλικτης οθόνης που είναι διαθέσιμη σήμερα, η νέα ευλύγιστη οθόνη θα έχει μεγάλο φάσμα εφαρμογής.

“Όταν πιέζεται, η ελαστική οθόνη μπορεί να τεντωθεί μέχρι και 12 χιλιοστά, σαν ένα μπαλόνι, και στη συνέχεια επανέρχεται στο αρχικό της σχήμα”, ανέφερε η εταιρεία.

Αυτό το είδος τεχνολογίας θα μπορούσε να βρει χρήση σε smartphones, φορητές συσκευές, Internet of Things, οθόνες αυτοκινήτων ή ακόμα και ρούχα! Ωστόσο, η τεχνολογία απεικόνισης βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια και μπορεί να υποβληθεί σε περισσότερη έρευνα και ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστούν λίγα χρόνια πριν να μπει σε μαζική παραγωγή και γίνει διαθέσιμη στο εμπόριο.

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο συνέδριο, η Samsung παρουσίασε επίσης ένα ακόμα πρωτότυπο 1.96-ιντσών UHD (εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας) οθόνης LCD που διαθέτει ανάλυση UHD (3.840 x 2.160 pixels). Αυτό θα μπορούσε να είναι ιδανικό για ακουστικά εικονικής πραγματικότητας (VR) ή για ακουστικά και γυαλιά αυξημένης πραγματικότητας τα επόμενα χρόνια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS