ΑρχικήinetΤο ποδήλατο "Hudspith" κινείται με ατμό

Το ποδήλατο “Hudspith” κινείται με ατμό

ατμόΈνας συνταξιούχος από το Ηνωμένο Βασίλειο, δημιούργησε ένα εκπληκτικό ποδήλατο που κινείται με τη δύναμη του ατμού και το οποίο μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα μέχρι και τα 20 μίλια / ώρα! Μπορεί μάλιστα να διανύσει μια απόσταση 10 μιλίων όταν η δεξαμενή νερού είναι πλήρως γεμάτη.

Το ποδήλατο που κινείται με ατμό, δημιουργήθηκε από τον 62χρονο συνταξιούχο Geoff Hudspith και ονομάστηκε εύστοχα το ατμοκίνητο ποδήλατο Hudspith.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βιντεάκι παρακάτω για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποδήλατο.

Ο ατμός τροφοδοτεί έναν διπλής λειτουργίας κύλινδρο, ο οποίος στη συνέχεια στρέφει ένα βολάν για να τροφοδοτήσει μια αλυσίδα στον μπροστινό τροχό. Ο Hudspith εξηγεί λίγο περισσότερα για το σχεδιασμό και τη λειτουργία του ατμοκίνητου ποδηλάτου του:

«Όταν είναι σε κίνηση, είναι εκπληκτικά καλά ισορροπημένο, επειδή το βάρος του λέβητα εξισορροπείται από το βάρος της δεξαμενής νερού στην άλλη πλευρά στο πίσω μέρος του.»

Ο Geoff απέρριψε αρκετές προσφορές για να το πουλήσει, ακόμα και για μεγάλα χρηματικά ποσά.

«Υπήρχε κάποτε έναν άνδρας στη Δανία, πριν από μερικά χρόνια, ο οποίος ήθελε τόσο πολύ το ποδήλατο, που ήθελε να ανταλλάξει ένα σπίτι γι ‘αυτό!», θυμάται ο Hudspith.

«Και τότε, σκέφτηκα: Λοιπόν για δες, είναι σοβαρός αυτός ο τύπος; Υποθέτω ότι θα έπρεπε να είχα πάρει το σπίτι και να φτιάξω ένα άλλο ποδήλατο με ατμό.»

Δεν ξέρουμε αν τελικά ο κύριος Hudspith θα δώσει την πατέντα του για να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή, ωστόσο σίγουρα θα ήταν ένας πιο οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για τις κοντινές μας μετακινήσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS