ΑρχικήHow ToΟι 5 καλύτερες εφαρμογές για πανοραμικές φωτογραφίες για Android

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για πανοραμικές φωτογραφίες για Android

Σε μία εποχή που η φωτογραφία είναι προσιτή για όλους, είτε από κανονικές φωτογραφικές μηχανές, είτε από Android, iOS και Windows smartphones, οι χρήστες πλέον αναζητούν νέες φωτογραφικές συγκινήσεις, όπως οι πανοραμικές φωτογραφίες.

Android

Η τεχνολογία των πανοραμικών φωτογραφιών επιτρέπει στον θεατή να δει και να αντιληφθεί όλη την γύρω περιοχή της λήψης της φωτογραφίας, συχνά με μεγαλύτερη γωνία από την ανθρώπινη περιφερειακή όραση, ακόμα και σε 360 μοίρες.

Αλλά πως μπορείτε να παράγετε πανοραμικές φωτογραφίες με την χρήση ενός κινητού τηλεφώνου που τρέχει λειτουργικό Android? Με την βοήθεια κάποιων εφαρμογών φυσικά. Ας δούμε ποιες εφαρμογές πανοραμικής φωτογραφίας θα πρέπει να δοκιμάσετε, αν αποφασίσετε να γίνετε ένας σύγχρονος κορυφαίος φωτογράφος.

1. Panorama 360: 360 Cam+VR video από την TeliportMe Inc.
Η εφαρμογή Panorama 360 είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και φυσικά δωρεάν. Μπορείτε να τραβήξετε μεγάλες πανοραμικές φωτογραφίες 360 μοιρών. Η εφαρμογή έχει πάνω από 4 εκατομμύρια downloads και διαθέτει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών που είναι επίσης παθιασμένοι με τις πανοραμικές φωτογραφίες. Μην ανησυχείτε αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, δεδομένου ότι προσφέρει ένα σύντομο βίντεο όπου σας δείχνει πώς να πάρετε μια τέλεια πανοραμική εικόνα.

Μπορείτε να μοιραστείτε γρήγορα τις φωτογραφίες σας στα κοινωνικά δίκτυα όπως στο Twitter, στο Facebook και στο Tumblr. Έχει επίσης μια υπηρεσία όπου μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τις τελευταίες πανοραμικές φωτογραφίες που τραβάνε και αποθηκεύουν οι άλλοι χρήστες. Οι φωτογραφίες photospheres μπορούν να μοιραστούν ή να τις δείτε είτα σαν μία απλή επίπεδη εικόνα είτε σαν 3D. Επιπλέον σας διαθέτει και 3D φίλτρα για να εμπλουτίσετε τις φωτογραφίες σας ακόμα περισσότερο.

2. Photaf Panorama
Μια άλλη δωρεάν, στην βασική της μορφή, εφαρμογή, που μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξετε μεγάλες πανοραμικές φωτογραφίες, είναι η Photaf Panorama. Είναι αδύνατο να μην τραβήξετε μεγάλες και καλές φωτογραφίες με αυτή την εφαρμογή, δεδομένου ότι έρχεται με βοηθητικούς δείκτες φυσαλίδας (κάτι σαν αλφάδι) που σας δείχνουν αν έχετε μετακινήσει την κάμερα σας πάρα πολύ μακριά. Για να δείτε ολόκληρη την πανοραμική θέα, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε την πυξίδα του τηλεφώνου σας ή την οθόνη αφής.

Η εφαρμογή έχει επίσης μια έκδοση THD μόνο στην περίπτωση που έχετε μια συσκευή Tegra. Επίσης, σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη λήψη φωτογραφιών κατά τη δημιουργία πανοραμικών φωτογραφιών. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τη αυτή λειτουργία, τουλάχιστον στην αρχή, για να πάρετε πολύ καλές φωτογραφίες. Άλλα χαρακτηριστικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι γεωγραφική αναφορά (geo-tagging), το μέγεθος της εικόνας, τους ήχους του κλείστρου, και την αυτόματη εστίαση.

3. Cardboard Camera από την Google
Η Google γενικότερα έχει μια εφαρμογή για τα πάντα. Σιγά μην της ξέφευγε η πανοραμική φωτογραφία. Έτσι κυκλοφόρησε την δωρεάν εφαρμογή για Android Cardboard Camera όπου μπορείτε να πάρετε μερικές καταπληκτικές πανοραμικές φωτογραφίες. Αυτή η εφαρμογή μετατρέπει στο smartphone σας μια ερασιτεχνική VR κάμερα. Για να πάρετε την πρώτη σας φωτογραφία, θα χρειαστεί να μετακινήσετε το τηλέφωνο σας γύρω-γύρω κάνοντας έναν κύκλο, όπως θα κάνατε όταν παίρνατε μία οποιοδήποτε πανοραμική εικόνα.

Αν κοιτάξετε τις εικόνες που έχετε τραβήξει με την εφαρμογή αυτή, θα τις δείτε τρισδιάστατες. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να καταγράψετε ταυτόχρονα και ήχους. Αν σας μπερδέψαμε, μπορείτε να σκεφτείτε την Cardboard Camera ως μια photosphere εφαρμογή που συγκεντρώνει τις φωτογραφίες και τους δίνει κάποιο βάθος, εμφανίζοντας διαφορετικές απόψεις για το αριστερό και το δεξί μάτι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή χωρίς να το CardBoard της Google (ή οτιδήποτε αντίστοιχο άλλο) δεδομένου ότι οι εικόνες μπορεί να εμφανιστούν στη εφαρμογή gallery του τηλεφώνου. Η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με όλα τα Android τηλέφωνα.

4. PanOMG
Αν σας άρεσε η Pan360, τότε θα λατρέψετε την PanOMG, δεδομένου ότι δικαίως την έχουν ονομάσει ως η διάδοχός της. Η δωρεάν αυτή εφαρμογή έχει κερδίσει βραβεία και είναι σίγουρα θα την απολαύσετε. Η διαδικασία να λάβετε μια πανοραμική εικόνα είναι πολύ εύκολη. Απλά κρατήστε το τηλέφωνο σταθερό και πατήστε το κουμπί της κάμερας στην οθόνη σας.

Μόλις πάρετε την πρώτη σας φωτογραφία, θα εμφανιστεί στην οθόνη σας ένας οδηγός με μία κάμερα σαν εικονίδιο και στις δύο πλευρές της οθόνης σας. Για να ενεργοποιήσετε το επιταχυνσιόμετρο, απλά μετακινήστε την φωτογραφική μηχανή σας έτσι ώστε να πάει στο ορθογώνιο πλαίσιο το εικονίδιο της κάμερας. Η εφαρμογή θα τραβήξει αυτόματα την επόμενη φωτογραφία. Μετά θα δείτε επιπλέον οδηγίες στην οθόνη σας. Η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με όλες τις Android συσκευές.

5. Panorama Camera 360
Τελευταία αλλά όχι ασήμαντη είναι η δωρεάν εφαρμογή Panorama Camera 360 από την Fotolr. Η εφαρμογή είναι πολύ εύκολη στη χρήση αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα κλικ στο εικονίδιο της κάμερας και μετά να αρχίσετε να περιστρέφεστε. Θα δείτε ένα διαμάντι να κινείται σε ένα κύκλο, και όταν το διαμάντι είναι στο κέντρο, θα πρέπει να τραβήξετε τη φωτογραφία. Συνεχίστε την περιστροφή, και όταν βαρεθείτε, πατήστε το κουμπί stop.

Η εφαρμογή έχει επίσης μια επιλογή flash όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε όποτε χρειάζεται. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε πόσο μεγάλη θέλετε να είναι η πανοραμική φωτογραφία σας. Είναι σημαντικό να κρατάτε το τηλέφωνο σε οριζόντιο προσανατολισμό και μην εκπλαγείτε αν δείτε μια-δύο διαφημίσεις (το δωρεάν έχει πάντα επιπτώσεις). Μπορείτε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας μέσα από διάφορες επιλογές, στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS