ΑρχικήinetΣύντομα θα πηγαίνουμε στη δουλειά με αυτοδηγούμενα λεωφορεία

Σύντομα θα πηγαίνουμε στη δουλειά με αυτοδηγούμενα λεωφορεία

Η τεχνολογία αυτόματης οδήγησης περνάει τώρα και στη λωρίδα των λεωφορείων.

λεωφορεία

Η Proterra, μία κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών λεωφορείων, μόλις ανακοίνωσε το τριφασικό της σχέδιο, για τη δημιουργία ενός συστήματος δημόσιων μεταφορών, γεμάτο από αυτόνομα ηλεκτρικά λεωφορεία χωρίς εκπομπές ρύπων! Η εταιρεία λέει ότι η μετάβαση στην αυτονομία θα πρέπει να κάνει τη μαζική μεταφορά ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική από ποτέ.

Η εταιρεία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Νεβάδας, στο πρόγραμμα ευφυούς κινητικότητας.

Οι τρεις φάσεις του προγράμματος θα χωρίσουν την έρευνα και την ανάπτυξη του συστήματος σε μεμονωμένα μέρη. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου, με τα λεωφορεία Proterra να κινούνται με αισθητήρες και θα μεταφέρουν τους επιβάτες και έναν οδηγό κατά μήκος μίας σταθερής διαδρομής στο Reno.

Η δεύτερη φάση θα επικεντρωθεί στην μετατροπή όλων των δεδομένων που συλλέγονται από αυτούς τους αισθητήρες σε ένα λειτουργικό σύστημα αυτόματης οδήγησης. Η τρίτη φάση, η οποία θα έρθει λίγο αργότερα, θα εξαρτάται από μια πλήρως λειτουργική αυτόνομη πλατφόρμα.

Η εταιρεία ελπίζει πως τα αυτόνομα λεωφορεία της θα κυκλοφορούν κανονικά στο δρόμο μέχρι το 2019.

Τα διαφορετικά οχήματα αντιμετωπίζουν διαφορετικές προκλήσεις. Αυτό ισχύει και για τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Τα αυτόνομα συστήματα που χρειάζονται για τα εμπορικά φορτηγά για παράδειγμα, είναι διαφορετικά από αυτά που θα βρείτε κάτω από την κουκούλα ενός ΙΧ sedan.

Το σχέδιο της Proterra, ξεχωρίζει από τα αυτόνομα προγράμματα των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών τεχνολογίας, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στο όχημα και στη σχέση του με την οδική κυκλοφορία. Αντ ‘αυτού, η αυτοκινητοβιομηχανία με βάση τα λεωφορεία θα χτιστεί γύρω από τις εξειδικευμένες απαιτήσεις των συστημάτων δημόσιας συγκοινωνίας συνολικά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το χειρισμό των συνθηκών κυκλοφορίας και των μοτίβων που συνοδεύουν τις περισσότερες διαδρομές λεωφορείων.

Ενώ η Proterra καλεί το πρόγραμμά της ως «το πρώτο αυτόνομο πρόγραμμα λεωφορείων στις Ηνωμένες Πολιτείες», η πολιτεία της Νεβάδα έχει ήδη αναμειχθεί με τα αυτοδηγούμενα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πίσω στον Ιανουάριο, το Λας Βέγκας συνεργάστηκε με την NAVYA και την Keolis για να προσφέρει υπηρεσίες αυτόνομης μεταφοράς με λεωφορεία στη δοκιμαστική βάση, με ελπίδες για ενδεχόμενη επέκταση αργότερα αυτό το έτος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS