ΑρχικήHow ToΠως να ενεργοποιήσετε to Auto Completion στο File Explorer

Πως να ενεργοποιήσετε to Auto Completion στο File Explorer

To File Explorer δεν έχει λάβει αρκετές μεγάλες ενημερώσεις στις τελευταίες εκδόσεις των Windows αλλά η Microsoft εξακολουθεί να εφαρμόζει μια σειρά βελτιώσεων που θα μπορούσαν πραγματικά να καταστούν χρήσιμες για όσους δεν έχουν μεταπηδήσει σε διαφορετικό διαχειριστή αρχείων.  File Explorer

Μια από αυτές είναι το Auto Completion, μια λειτουργία που συμπληρώνει αυτόματα τα ονόματα των φακέλων καθώς εσείς πληκτρολογείτε μια νέα διαδρομή για πλοήγηση. Η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας είναι πάρα πολύ εύκολη παρόλο που η εύρεση της μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη καθώς δεν βρίσκεται στο File Explorer αλλά στο Internet Explorer.

Για κάποιο λόγο η Microsoft επέλεξε να προσφέρει την δυνατότητα μέσω Internet Explorer οπότε μην μπείτε καν στο κόπο να την αναζητήσετε στο File Explorer.

Αυτό που έχετε να κάνετε αρχικά είναι να ανοίξετε το Πίνακα Ελέγχου. Να σημειώσουμε ότι στο Windows 10 Creators Update μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκη η διαδικασία δεδομένου ότι η Microsoft προσπαθεί να μετακινήσει όλες τις επιλογές διαμόρφωσης στην εφαρμογή Settings. Ο ευκολότερος τρόπος λοιπόν είναι απλά να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου πατώντας Win + R και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε “Control Panel”.

Όταν βρεθείτε στον Πίνακα Ελέγχου κάντε κλικ στην επιλογή “Network and Internet” , στη συνέχεια στο “Internet Options” και ανοίξτε μια Advanced καρτέλα στη πάνω δεξιά γωνία.

Κάντε scrolling down μέχρι να βρείτε την επιλογή που ονομάζεται “Use inline AutoComplete in File Explorer and Run Dialog”, τσεκάρετε αν έχει επιλεχθεί και τέλος κάντε κλικ στο “Apply” και το “OK” και ουσιαστικά είστε έτοιμοι.

Όπως παρατηρείται και εσείς η ενεργοποίηση της αυτόματης συμπλήρωσης στο File Explorer απαιτεί περισσότερο χρόνο στο να φτάσετε στη επιλογή. Ακόμα βέβαια να καταλάβουμε γιατί η Microsoft επέλεξε να την τοποθετήσει  στις ρυθμίσεις του Internet Explorer.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS