Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Η αναγνώριση προσώπου του Galaxy S8 δεν είναι ασφαλής για πληρωμές

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια των τελευταίων smartphone της Samsung, το Galaxy S8 και το Galaxy S8 +, είναι η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου μαζί με τον ανιχνευτή ίριδας. Ενώ η σάρωση της ίριδας λέγεται ότι είναι μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές βιομετρικών στοιχείων ταυτότητας, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την αναγνώριση προσώπου.

samsung galaxy

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα αναγνώρισης προσώπου της Samsung στο Galaxy S8 και το Galaxy S8 + θα μπορούσε να παρακαμφθεί χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του ιδιοκτήτη της συσκευής. Ωστόσο, η εικόνα πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης και να τοποθετείται στην ίδια γωνία και απόσταση όπως ακριβώς ο ιδιοκτήτης της συσκευής ρυθμίζει τη λειτουργία στο τηλέφωνο. Ωστόσο, η επίδειξη απέδειξε ότι τα δύο smartphones θα μπορούσαν να ξεκλειδωθούν από κάποιον άλλο εκτός από τον ιδιοκτήτη της συσκευής.

Τώρα, μια πηγή από την Samsung δήλωσε για τα κορεάτικα δελτία ειδήσεων ότι η Samsung θα απαιτούσε τέσσερα έως πέντε χρόνια για να τελειοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και να την κάνει ασφαλή για χρήση για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η αναγνώριση προσώπου είναι σίγουρα πιο άνετη στην χρήση, σε σύγκριση με την τεχνολογία ανίχνευσης ίριδας ή τεχνολογικών αποτυπωμάτων, καθώς απαιτεί απλώς από τους χρήστες να κοιτάνε απλά το τηλέφωνο. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, οι οποίες συνήθως απαιτούν υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Η Samsung δήλωσε πρόσφατα ότι η αναγνώριση προσώπου δεν θα χρησιμοποιηθεί για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου και ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν χαρακτηριστικά ίριδας ή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η αναγνώριση προσώπου και φωνής θα αντικαταστήσουν τις τρέχουσες τεχνολογίες ανίχνευσης ίριδας και δακτυλικών αποτυπωμάτων στο μέλλον, αφού επιλυθούν τα ζητήματα ασφαλείας.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η αναγνώριση προσώπου θα γίνει mainstream είναι το γεγονός ότι δεν απαιτεί εξειδικευμένα εξαρτήματα υλικού, καθώς σχεδόν κάθε smartphone σήμερα διαθέτει μια selfie κάμερα και ένα μικρόφωνο. Αντιθέτως, ο ανιχνευτής ίριδας και δακτυλικών αποτυπωμάτων χρειάζονται ξεχωριστά εξαρτήματα τα οποία προσθέτουν στο συνολικό κόστος παραγωγής του smartphone.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επερχόμενο iPhone 8 της Apple λέγεται επίσης ότι διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, αλλά πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί και για κινητές πληρωμές.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *