ΑρχικήsecurityΟ κόσμος κάνει update σε Windows 10 κυρίως λόγω ασφάλειας

Ο κόσμος κάνει update σε Windows 10 κυρίως λόγω ασφάλειας

Η Microsoft έχει πιέσει σκληρά τους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τα συστήματα τους από τα Windows 7 και 8.1 στα Windows 10 και αφού το δωρεάν upgrade promo ολοκληρώθηκε, όλα τα μάτια βρίσκονται τώρα σε επιχειρήσεις οι οποίες αναμένεται επίσης να ξεκινήσουν την μετάβαση στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα αυτές τις μέρες.

windows

Και σύμφωνα με έρευνα της Gartner, τουλάχιστον το 85% των επιχειρήσεων σκοπεύει να ξεκινήσει την εγκατάσταση των Windοws 10 μέχρι το τέλος του έτους.

Η έρευνα περιελάμβανε περισσότερους από 1000 υπευθύνους λήψης αποφάσεων σε έξι χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία και διεξήχθη πριν από τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

“Οι οργανισμοί αναγνωρίζουν την ανάγκη μετάβασης στα Windοws 10 και ο συνολικός χρόνος για την ανάπτυξη των Windοws 10 έχει μειωθεί από 23 μήνες σε 21 μήνες μεταξύ των ερευνών που πραγματοποίησε η Gartner κατά τα έτη 2015 και 2016”, δήλωσε ο Ranjit Atwal, διευθυντής έρευνας της Gartner.

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις είτε ήδη συμμετέχουν σε αναβαθμίσεις των Windοws 10 είτε έχουν καθυστερήσει την αναβάθμιση μέχρι το 2018. Αυτό πιθανότατα αντανακλά τη μετάβαση εφαρμογών παλαιού τύπου στα Windοws 10 ή την αντικατάσταση αυτών των εφαρμογών παλαιού τύπου πριν από την μετανάστευση στα Windows 10.»

Όσον αφορά τους λόγους για την μετάβαση στα Windοws 10, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (49%) επεσήμαναν την ασφάλεια του νέου λειτουργικού συστήματος ως την κύρια βελτίωση που τους οδήγησε σε αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Οι επιχειρήσεις συνήθως περιμένουν μία ή δύο σημαντικές κυκλοφορίες λειτουργιών πριν ξεκινήσουν την ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού συστήματος και με το Creators Update να είναι τώρα έτοιμο για να το αρπάξουν, ο ρυθμός αναβάθμισης προβλέπεται να επιταχυνθεί προς το καλοκαίρι.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS