ΑρχικήsecurityΕφαρμογή για Android παρακολουθεί τις κλήσεις και τα μηνύματά σας

Εφαρμογή για Android παρακολουθεί τις κλήσεις και τα μηνύματά σας

Η Google ανακάλυψε πρόσφατα μια εφαρμογή για Android, η οποία μπορεί να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές σας κλήσεις, τα μηνύματά σας και να κατασκοπεύει τις κινήσεις σας μέσω τηλεφώνου.

εφαρμογή

Η Google αποκάλυψε, ότι εντόπισε ένα νέο spyware που μπορεί να παρακολουθεί τις πληροφορίες κλήσεων, μηνυμάτων και το ιστορικό Διαδικτύου, καθώς και να κατασκοπεύει τους χρήστες μέσω της κάμερας και του μικροφώνου του martphones τους – κάτι που το καθιστά, ίσως το πιο επικίνδυνο malware για smartphone που έγινε ποτέ!

Κατασκευάστηκε από μια ισραηλινή εταιρία

Οι ερευνητές στον τομέα της ασφάλειας των Google και Lookout, ανακάλυψαν το spyware που έχει την ικανότητα να κατασκοπεύει τους χρήστες από την κάμερα και το μικρόφωνο του κινητού τους, καθώς και να εντοπίζει κλήσεις, μηνύματα, το ιστορικό στο Διαδίκτυο και ακόμα περισσότερα – ονομάστηκε Chrysaor . Το spyware φαίνεται να έχει κάποια σύνδεση με το Pegasus – ένα πρόγραμμα που είναι γνωστό ότι στόχευε τους χρήστες iPhone το 2016. Το Pegasus αναπτύχθηκε από μια ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας του Ομίλου NSO.

Οι Google και Lookout, ανακοίνωσαν τις ανακαλύψεις τους την περασμένη εβδομάδα. Η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στο κατάστημα του Google Play. Ωστόσο, έχει εντοπιστεί σε 36 συσκευές – κυρίως στη χώρα του Ισραήλ, που ακολουθείται από τη Γεωργία, το Μεξικό, την Τουρκία, την Κένυα και άλλες. Η NSO Group Technologies, έχει κατηγορηθεί για την ανάπτυξη πειρατικών λογισμικών για Smartphone και την πώλησή τους σε οργανισμούς κατασκοπείας σε ολόκληρο τον κόσμο – όπως και στην περίπτωση του Pegasus.

Πώς όμως παρέμεινε κρυφό?

Το Chrysaor ανακαλύφθηκε πως έχει μια λειτουργία αυτοκαταστροφής. «Αν αισθάνεται ότι πρόκειται να αποκαλυφθεί, αφαιρείται από μόνη της», δήλωσε ο ερευνητής της Lookout Mobile Security, Michael Flossman. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί οι ερευνητές χρειάστηκαν τόσο καιρό για την ανίχνευση του malware. Αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι το spyware κυκλοφορεί πολύ περισσότερο από ό, τι το Pegasus και θα μπορούσε να έχει μολύνει πολύ περισσότερες από τις 36 συσκευές που σήμερα είναι γνωστές. Η Lookout και η Google έχουν αναγνωρίσει ότι αν και τα δείγματα είναι από το 2014, υπήρχαν ενδείξεις ότι το spyware εξακολουθεί να υπάρχει σε ορισμένα Android τηλέφωνα, όταν ανακαλύφθηκε τους τελευταίους 2 μήνες.

Αν και η πιθανότητα το smartphone σας να έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, είναι αρκετά μικρή, εξακολουθεί να συνιστάται να είστε επιφυλακτικοί. Μην εγκαταστήσετε την εφαρμογή από πηγές που δεν ξέρετε και πάντα να ενημερώνετε το τηλέφωνό σας με τα τελευταία patches ασφαλείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS