ΑρχικήinetFitbit σώζει γυναίκα, ανιχνεύοντας αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό της

Fitbit σώζει γυναίκα, ανιχνεύοντας αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό της

Ένας tracker γυμναστικής, θα μπορούσε να είναι πιο χρήσιμος από το να σας βοηθήσει απλά να χάσετε βάρος. Τα δεδομένα που συλλέγει για το σώμα σας, θα μπορούσαν μία μέρα να σας σώσουν τη ζωή.

Fitbit

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της 73χρονης Patricia Lauder από το Κονέκτικατ, η οποία παρατήρησε ότι το Fitbit της κατέγραψε μια ασυνήθιστα υψηλή καρδιακή συχνότητα ηρεμίας, πάνω από 140 παλμούς ανά λεπτό, πολύ υψηλότερη από τη συνηθισμένη της (60-70). Είχε ήδη επισκεφθεί το γιατρό μετά από μια πρόσφατη μόλυνση και περίμενε τα αποτελέσματα, αλλά τα δεδομένα ήταν αρκετά ανησυχητικά για να την κάνουν να καλέσει το 911 και να μεταφερθεί στη μονάδα επειγόντων περιστατικών.

Στο νοσοκομείο, η ακτινογραφίες αποκάλυψαν θρόμβο στο αίμα και στους δύο πνεύμονες, που ανάγκαζε την καρδιά της να δουλεύει γρηγορότερα για να αντισταθμίσει τα χαμηλότερα επίπεδα οξυγόνου.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ένας μεγάλος θρόμβος που διακόπτει τη ροή του αίματος στους πνεύμονες, μπορεί να είναι θανατηφόρος.

Έλαβε θεραπεία για τους θρόμβους, οι οποίοι εξαφανίστηκαν μέσα σε 24 ώρες, με τους πνεύμονες και την καρδιά της να λειτουργούν πλέον κανονικά.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ένα Fitbit, σώζει ένα χρήστη.

Πέρυσι, το Fitbit Charge HR ενός 42χρονου άντρα, βοήθησε τους γιατρούς του να αποφασίσουν γρήγορα την κατάλληλη θεραπεία γι ‘αυτόν, καθώς μπόρεσαν να συλλέξουν στοιχεία για το ιστορικό του από την εφαρμογή. Η εφαρμογή έδειξε ακριβώς πότε ο καρδιακός ρυθμός του ανέβηκε, ώστε μπόρεσαν να πουν με μεγαλύτερη βεβαιότητα τι το προκάλεσε.

Αν και αυτά τα Wearables σίγουρα δεν προορίζονται να πάρουν τη θέση του ιατρικού εξοπλισμού, αποτελούν μια ακόμα πηγή δεδομένων, που θα μπορούσε να ενημερώσει εσάς ή τους γιατρούς σας, για μια ασυνήθιστη αλλαγή που μπορεί να μην είχατε διαφορετικά παρατηρήσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS