ΑρχικήReviewsΑυτός είναι ο πιο χαριτωμένος υπολογιστής του κόσμου

Αυτός είναι ο πιο χαριτωμένος υπολογιστής του κόσμου

Φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό, η νοσταλγία για κάθε τι παλιό είναι διάχυτη.

υπολογιστής

Σε όλους τους τομείς, ακόμα και στον κόσμο της τεχνολογίας, έχουν κατασκευαστεί συσκευές παλιάς σχολής, από το «SmartWatch» με Windows 98 έως και την επανακυκλοφορία του κλασικού Nokia 3310 σε νέα έκδοση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση η νοσταλγική προσπάθεια πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: ο προγραμματιστής Janis Hermanns κατασκευάζει έναν υπολογιστή  LEGO Macintosh Classic με δυνατότητα Wi-Fi  που τρέχει Docker σε ένα Raspberry Pi Zero με οθόνη e-paper.

Ο Hermanns έπαιζε μια μέρα LEGOs μαζί με το γιο του, όταν του ήρθε η ιδέα να κατασκευάσει έναν από τους πρώτους υπολογιστές που θυμόταν ότι χρησιμοποίησε, το Macintosh Classic.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής θα ήταν ένα δώρο γενεθλίων για τον φίλο του. (Ο Hermanns παρουσίασε κάθε βήμα της διαδικασίας σε ένα blog post εδώ, έτσι ώστε κι εσείς να είστε σε θέση να δημιουργήσετε το δικό σας.)

Ο Hermanns σχεδίασε το έργο του με βάση τα LEGO, ενσωμάτωσε μια οθόνη e-paper και κάποια λευκά τουβλάκια LEGO και να συνδέεται με ένα Raspberry Pi Zero. Το αποτέλεσμα?  Ένα πραγματικά αξιολάτρευτο μίνι αντίγραφο του Macintosh Classic.

Τα κομμάτια στοίχισαν περίπου $ 160 σε σύνολο. Διαβάστε τον οδηγό παραπάνω αν θέλετε να το δοκιμάσετε στο σπίτι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS