ΑρχικήinetDeep Photo Style Transfer: Τι κάνει η νέα τεχνολογία της Adobe

Deep Photo Style Transfer: Τι κάνει η νέα τεχνολογία της Adobe

Η Adobe φέρεται να έχει εξελίξει σε απίστευτο σημείο μια τεχνολογία επεξεργασίας εικόνων, που είναι σε θέση να μεταφέρει το στυλ μιας φωτογραφίας στην άλλη. Η εταιρεία συνεργάστηκε με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cornell και έχουν καταλήξει σε μια από τις πιο cool εξελίξεις στην τεχνολογία της εικόνας.

Σίγουρα, υπάρχουν πολλά άλλα εργαλεία που μπορεί να εφαρμόσουν, ας πούμε το ύφος του Βαν Γκογκ στις φωτογραφίες σας. Όμως, αντί απλώς την εφαρμογή μερικών προκαθορισμένων ρυθμίσεων πάνω σε μια φωτογραφία, η νέα τεχνολογία της Adobe αυτό μπορεί να μιμηθεί ακριβώς χρώματα και φωτισμό σε μια φωτογραφία από μια εικόνα αναφοράς.Adobe

Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια ωραία εικόνα με όχι και τόσο έντονα χρώματα και θέλετε να μοιάζει με με μια ήδη photoshopped εικόνα που είδατε στο διαδίκτυο με ζωντανά χρώματα.

Ή ίσως είδατε μια φωτογραφία φαντασίας κάπου με ένα κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα.

Ας το παραδεχτούμε: δεν πρόκειται να έχετε ποτέ το ίδιο αποτέλεσμα με τη φωτογραφική σας μηχανή. Όμως με την νέα τεχνολογία της εταιρείας μπορείτε να επεξεργαστείτε το ηλιοβασίλεμα σε μια φωτογραφία σας για να δανειστείτε το στυλ της εικόνας φαντασίας που θαυμάζετε.

Ο εντυπωσιακός αλγόριθμος που ανέπτυξε η Αdobe μπορεί να κάνει μεγάλες προσαρμογές που πιθανότατα να παραβλέπατε αν επεξεργαζόσασταν την φωτογραφία με το χέρι. Για παράδειγμα ο νέος αλγόριθμος θα φροντίσει οι αντανακλάσεις να είναι απόλυτα ακριβείς.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν μεθόδους βαθιάς μάθησης (deep learning) για να επιτευχθεί το κάθε αποτέλεσμα, ειδικά όταν πρόκειται για μεθόδους σύλληψης φωτός και χρωμάτων από την εικόνα αναφοράς.

Βλέποντας τα τρομερά αποτελέσματα αυτής της τεχνολογίας θέλουμε να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή η Αdobe θα διαθέσει τη νέα τεχνολογία ίσως στο Photoshop Lightroom για τον καθένα που επιθυμεί να μετατρέψει τις φωτογραφίες του με λίγα πατήματα κουμπιών.

Deep Photo Style Transfer PDF

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS