Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Προβάλετε φωτογραφίες σε Slide Show από τον File Explorer των Win10

Η προεπιλεγμένη εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων των Windows, ο File Exproler δηλαδή, περιέχει μία χρήσιμη επιλογή για την προβολή φωτογραφιών σε slide show. Η διαδικασία ενεργοποίησή της απαιτεί μόνο μερικά clicks. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως να το χρησιμοποιήσετε.

show

Η δυνατότητα Slide Shοw των Windows 10 ουσιαστικά ξεκίνησε από την έκδοση Windows ME που κυκλοφόρησε το 2000. Το τότε λειτουργικό σύστημα είχε τη δυνατότητα να προβάλει διαφάνειες εικόνων μέσα από την ενσωματωμένη εφαρμογή «Εξερεύνηση αρχείων» και μέσα από το πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών των Windows.

Από τότε κάθε έκδοση των Windows έχει ένα πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών με λειτουργία slide show. Αλλά στα Windows 10, η κλασική εφαρμογή Windows Photo Viewer έχει καταργηθεί (αν και μπορεί να αποκατασταθεί). Η ικανότητα της προβολής φωτογραφιών έχει ενσωματωθεί πλέον στον File Explorer.

Για να προβάλετε εικόνες σε Slide Shοw μέσα από τα στα Windows 10 και από τον File Explorer, κάντε τα εξής.

1. Πλοηγηθείτε στο φάκελο που αποθηκεύετε τις εικόνες σας ή γενικά σε οποιοδήποτε φάκελο έχετε μέσα εικόνες.

2. Κάντε κλικ στην πρώτη εικόνα στο φάκελο σας. Στην μπάρα επάνω θα εμφανιστεί μία νέα κίτρινη ενότητα με το όνομα «Εργαλεία Εικόνας» που υπογραμμίζει την καρτέλα «Διαχείριση».

3. Στην καρτέλα Διαχείριση, κάντε κλικ στο κουμπί «Προβολή παρουσίασης». Θα ξεκινήσει μια προβολή εικόνων και φωτογραφιών όλων των εικόνων που υπάρχουν στο φάκελο.

Σημείωση: Αν δεν επιλέξετε έστω και μια εικόνα στο φάκελο, η παρουσίαση μπορεί να μην εμφανιστεί καθόλου.
Συμβουλή: Μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα παρουσίαση με μόνο μερικές εικόνες από τον φάκελο. Επιλέξτε μερικές εικόνες στο φάκελο και ενώ κρατάτε τα πλήκτρα SHIFT ή CTRL στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί «Προβολή παρουσίασης». Το Slide shοw θα ξεκινήσει μόνο με τις επιλεγμένες εικόνες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σύγχρονα προγράμματα τρίτων κατασκευαστών, όπως τα IrfanView, XnView και πολλά άλλα έρχονται με πιο εξελιγμένη ενσωματωμένη ικανότητα slide shοw, και είναι επίσης πολύ πιο προσαρμόσιμα από το ενσωματωμένο slide shοw του File Explorer.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *