ΑρχικήinetΝέος κώδικας ασφαλείας για τα Blackberry smartphones!

Νέος κώδικας ασφαλείας για τα Blackberry smartphones!

Η Blackberry ανακοίνωσε ότι ο κώδικας ασφαλείας Μαρτίου πρόκειται να εγκατασταθεί σε όλες τις συμβατές συσκευές Blackberry αυτή την εβδομάδα. Η ενημέρωση θα ξεκινήσει αρχικά από τα  BlackΒerry Priv, DTEK50 και DTEK60 και στη συνέχεια θα φτάσει και στα υπόλοιπα.Blackberry

Εφόσον η Βlackberry έχει δημοσιεύσει τον κατάλογο για την έκδοση ασφαλείας Μαρτίου, είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες. Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται να είναι η πιο συνεπής έκδοση ασφαλείας που απελευθερώνει η εταιρεία μέχρι σήμερα καθώς περιέχει αρκετές διορθώσεις.

Υπάρχουν περισσότερα από 70 τρωτά σημεία που πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή η έκδοση, μερικά από τα οποία σχετίζονται με τα συστατικά της Qualcomm.

Οι πιο σημαντικές διορθώσεις που αναφέρονται στον κατάλογο αφορούν τρωτά σημεία που εντοπίζονται στο OpenSSL, BoringSSL και Mediaserver.

Σύμφωνα με την Βlackberry οι ευπάθειες στα  OpenSSL και BoringSSL επιτρέπουν στον εισβολέα να χρησιμοποιήσει ένα ειδικά διαμορφωμένο αρχείο για να καταστρέψει την μνήμη και να επεξεργαστεί τα δεδομένα.

Να σημειώσουμε ότι παρόλο που η καναδική εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο κώδικα ασφαλείας είναι άμεσα διαθέσιμος για τις Βlackberry συσκευές που τροφοδοτούνται απο Android, πολύ πιθανό η διάδοση του σε αυτές να καθυστερήσει λίγο παραπάνω.

Τέλος, η  ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη από διάφορους εμπόρους λιανικής πώλησης και φορείς ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης τους. Όσοι από εσάς διαθέτετε Android-power Βlackberry συσκευή μπορείτε να ελέγξετε για την ενημέρωση στις “Ρυθμίσεις” – “Σχετικά με το τηλέφωνο”. Η ενημέρωση θα έχει την ονομασία  “March 5, 2017”, οπότε αν την βρείτε , μπορείτε να την κατεβάσετε άμεσα για να πάρετε μια γεύση των νέων διορθώσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS