Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Νέα μπαταρία με τρεις φορές περισσότερο Power κατασκευάζεται

Μια ομάδα με επικεφαλή τον αρχικό δημιουργό της μπαταρίας lithium-ion ανέπτυξε μια νέα και ασφαλέστερη μπαταρία που μπορεί να προσφέρει τρεις φορές περισσότερη δύναμη και φορτίο σε ένα θέμα λεπτών. Η μπαταρία είναι μη καύσιμη και θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε επερχόμενα smartphones και άλλες συσκευές.

μπαταρία

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, με επικεφαλή τον John Goodenough ανέπτυξε μια “all-solid-state” lithium-ion μπαταρία που έχει μακρά διάρκεια ζωής και ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης.

«Κόστος, ασφάλεια, ενεργειακή πυκνότητα, ποσοστά φόρτισης και αποφόρτισης και ο κύκλος ζωής είναι κρίσιμα για την μπαταρία για να υιοθετηθεί ευρέως. Πιστεύουμε ότι η ανακάλυψη μιας λύνει πολλά από τα προβλήματα που είναι συνυφασμένα τις σημερινές μπαταρίες» δήλωσε ο Goodenough.

Η νέα μπαταρία χρησιμοποιεί γυαλί ηλεκτρολυτών αντί για ένα υγρό διάλυμα που συνήθως χρησιμοποιείται σε μπαταρίες lithium-ion. Το νέο τηλέφωνο είναι noncombustible, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπερθερμανθεί ξαφνικά με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά όπως ορισμένες συσκευές που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Το γυαλί είναι κατασκευασμένο από λίθιο, νάτριο ή κάλιο και αυξάνει την πυκνότητα ενέργειας της μπαταρίας έως 1200 κύκλους ενός κυττάρου με μικρό αντίκτυπο στην ζωή. Οι μπαταρίες εξακολουθούν να λειτουργούν καλά μέχρι τους -20 βαθμούς Κελσίου. Η διαδικασία ανάπτυξης έχει επίσης απλοποιηθεί με την νέα τεχνολογία και οι μπαταρίες φτιάχνονται με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας έχει ήδη αρχίσει την διαπραγμάτευση συμφωνιών άδειας με πολλές εταιρείες στον κλάδο των μπαταριών. Οι νέες μπαταρίες είναι κατάλληλες για έναν αριθμό συσκευών και δυνητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα επερχόμενα iPhones.

Το σύνολο του κλάδου των smartphone θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την νέα μπαταρία τεχνολογίας cell καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσαν να φορτίσουν τα τηλέφωνα σημαντικά ταχύτερα και δεν θα υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας για τους καταναλωτές. Οι Smartphone μπαταρίες πλέον δεν θα υπερθερμαίνονται και θα υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες ανάκλησης ενός smartphone όπως παραδείγματος χάρη του Galaxy Note 7. Αναφορικά με την νέα τεχνολογία: δεν μπορεί να έχει ευρεία υιοθέτηση κατά τα επόμενα έτη, θεωρώντας ότι είναι ακόμα υπό ανάπτυξη.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *