ΑρχικήinetΟμάδα στο Facebook δημοσιεύει γυμνές γυναίκες του Στρατού των ΗΠΑ

Ομάδα στο Facebook δημοσιεύει γυμνές γυναίκες του Στρατού των ΗΠΑ

Σκάνδαλο στις τάξεις του Αμερικάνικου Στρατού, μέσω μιας ιδιωτικής ομάδας του Facebook. Χθες, το Center for Investigative Reporting δημοσίευσε μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι το Naval Criminal Investigative Service (NCIS) έχει ξεκινήσει μια έρευνα για εκατοντάδες πεζοναύτες μετά την ανακάλυψη μιας μυστικής ομάδας στο Facebook που χρησιμοποιήθηκε για την ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών γυναικών της υπηρεσίας.

facebook
εικόνα: Washington Times

Η έκθεση, που συντάχθηκε από τον Thomas Brennan, ιδρυτή μιας μη-κερδοσκοπικής εταιρείας ειδήσεων που ονομάζεται The War Horse, αποκάλυψε ότι οι εικόνες των γυναικών της υπηρεσίας που μοιράστηκαν σε μια ιδιωτική ομάδα στο Facebook που ονομάζεται Marines United, είτε δημοσιεύτηκαν στο ίδιο το site, ή μέσω συνδέσεων από ένα φάκελο στο Google Drive. Η ομάδα αποτελείται από περίπου 30.000 μέλη, και ιδρύθηκε αρχικά το 2015.

Είναι ανοιχτή μόνο σε αρσενικά μέλη του Αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών, του Ναυτικού και των βρετανικών στρατευμάτων των Royal Marines. Σύμφωνα με μια περιγραφή από έναν συνταξιούχο πεζοναύτη στο Reddit, η συγκεκριμένη ομάδα του Facebook έχει ιστορία με αυτόν τον τύπο περιεχομένου, με “φωτογραφίες κοριτσιών που έχουν δημοσιευτεί χωρίς την άδεια τους, πορνό εκδίκησης, βιασμούς, ρατσιστικά σχόλια και άλλα.”

Η δημοσίευση του Brennan υπογραμμίζει ότι οι εικόνες ή τα links που έχουν δημοσιευτεί στην ομάδα, έχουν προσελκύσει πάνω από 2.500 σχόλια, μερικά από τα οποία παροτρύνουν για περισσότερες φωτογραφίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εικόνες συνοδεύονται και από πληροφορίες για τα “θέματά τους”, όπως ονόματα, βαθμός και το που υπηρετούν.

Από το TheVerge.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS