ΑρχικήinetΠοιους κινδύνους διατρέχει το παιδί μας στο διαδίκτυο?

Ποιους κινδύνους διατρέχει το παιδί μας στο διαδίκτυο?

Τα τελευταία χρόνια, το διαδίκτυο έχει γίνει βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Οι υπηρεσίες που μας προσφέρει διευκολύνουν τη ζωή μας, όμως πολλοί είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν αν δεν είμαστε προσεκτικοί στη χρήση του. Για το λόγο αυτό, τα παιδιά βρίσκονται συνήθως σε μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς τείνουν να είναι πιο εύπιστα από τους ενήλικες.

Cyberbullying

διαδίκτυο

Το bulling ανάμεσα στα παιδιά, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στις μέρες μας και δυστυχώς το διαδίκτυο επιδεινώνει την κατάσταση αυτή. Με όλες αυτές τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, τα παιδιά δεν μπορούν να πάρουν απόσταση από τον εφιάλτη του εκφοβισμού, ο οποίος τα καταδιώκει συνεχώς, με αποτέλεσμα μερικά παιδιά να οδηγηθούν στα άκρα, αφαιρώντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή!

Αν δεν θέλετε τα παιδιά σας να περάσουν από τέτοια δοκιμασία, τότε σας συμβουλεύουμε να καταφύγετε σε γονικές εφαρμογές ελέγχου, καθώς είναι η μόνη λύση. Με τη βοήθειά τους, θα είστε σε θέση να διαβάσετε τις συνομιλίες των παιδιών σας και αν αντιληφθείτε εκφοβισμό, θα είστε σε θέση να ασχοληθείτε με το θέμα πριν να είναι πολύ αργά.

Παιδεραστία μέσω διαδικτύου

Οι παιδεραστές παραμονεύουν ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να βρουν παιδιά που είναι εύκολο να χειραγωγήσουν. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους, ανακαλύπτουν τα πιο αφελή παιδιά και στη συνέχεια, φτιάχνουν ελκυστικές για αυτά ιστορίες. Μόλις αντιληφθούν ότι το παιδί είναι εντυπωσιασμένο μαζί τους,  βρίσκουν τρόπους να το παρασύρουν στο σπίτι τους. Τέτοιες εμπειρίας μπορούν κυριολεκτικά να καταστρέψουν τη ζωή ενός παιδιού.

Εθισμός στο πορνό

Ένας ακόμη κίνδυνος που παραμονεύει στο διαδίκτυο είναι ο εθισμός των παιδιών στην παρακολούθηση πορνό. Λόγω της εύκολης πρόσβασης στο διαδίκτυο, τα παιδιά μπορεί να εξοικειωθούν με το πορνό σε αρκετά νεαρή ηλικία, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην προσωπικότητά τους. Αρχίζουν να παρακολουθούν πορνογραφικό περιεχόμενο σε καθημερινή βάση, ενώ μπορεί και να το μοιράζονται με φίλους τους, μέχρι που τους γίνεται μια νοσηρή συνήθεια, από την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν. Ο εθισμός αυτός μπορεί να καταστρέψει ένα παιδί αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Ως γονείς λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε;

Η καλύτερη συμβουλή που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να στραφείτε σε μια αξιοπρεπή γονική εφαρμογή ελέγχου. Θα σας βοηθήσει να ελέγχετε τα αρχεία καταγραφής κλήσεων του παιδιού σας, τη δραστηριότητα των μηνυμάτων του, τη δραστηριότητα στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις εικόνες, τα βίντεο, το περιεχόμενο που μοιράζεται, το ιστορικό περιήγησης, τη λίστα εφαρμογών και πολύ περισσότερα. Όταν έχετε όλες αυτές τις πληροφορίες στη διάθεσή σας, θα είστε σε θέση να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή από τις online απειλές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS