ΑρχικήsecurityΠροσωπικά σας δεδομένα μπορεί να διαρρεύσουν από ένα αρκουδάκι

Προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να διαρρεύσουν από ένα αρκουδάκι

αρκουδάκι

Τι πιο αθώο από το να χαρίσετε ένα χαριτωμένο λούτρινο αρκουδάκι στο παιδί σας! Όταν όμως αυτό συνδέεται στο internet για να σας επιτρέπει να ανταλλάσετε μηνύματα μαζί του, τότε τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν!

Μια εταιρεία παιχνιδιών με έδρα την Καλιφόρνια φέρεται να εξέθεσε πάνω από 2 εκατομμύρια ηχογραφημένα μηνύματα μεταξύ γονέων και των παιδιών τους. Το χειρότερο όμως είναι ότι η εταιρεία φέρεται να ενημερώθηκε πολλές φορές ότι στοιχεία των πελατών της ήταν εκτεθειμένα στον οποιονδήποτε – παρόλα αυτά τα δεδομένα παρέμειναν για τουλάχιστον μια εβδομάδα online, με στοιχεία που υποδηλώνουν ότι είχαν κλαπεί πάνω από μία φορά.

Η Spiral Toys, ειδικεύεται στα παιχνίδια που συνδέονται στο internet και η σειρά λούτρινων ζώων CloudPets της, αντιπροσωπεύει τη νέα τάση στον τομέα των παιχνιδιών: κούκλες που δεν βασίζονται στη φαντασία ενός παιδιού. Αντ ‘αυτού, τα προϊόντα δίνουν τη δυνατότητα σύνδεσης μεταξύ του παιδιού και των συγγενών του μέσω του διαδικτύου και επιτρέπουν να στέλνουν και να λαμβάνουν ηχογραφημένη μηνύματα.

αρκουδάκι

Το χρονικό της υποκλοπής

Στις αρχές Ιανουαρίου, hackers απέκτησαν πρόσβαση και έκλεψαν emails πελατών και κωδικούς πρόσβασης από μια βάση δεδομένων των CloudPets. Δυστυχώς για όλους τους εμπλεκόμενους, τα CloudPets δεν απαιτούσαν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τους χρήστες τους. Ο ερευνητής ασφαλείας Troy Hunt πιστεύει ότι, ως εκ τούτου, θα ήταν απλό για τους hackers να μαντέψουν πολλούς από τους κωδικούς, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στους πλήρεις λογαριασμούς των πελατών.

Ακριβώς πόσοι λογαριασμοί χρηστών εκτέθηκαν; Ο Hunt πιστεύει πιθανόν πάνω από 820.000!

“Τα δεδομένα των CloudPets παραβιάστηκαν πολλές φορές από μη εξουσιοδοτημένα άτομα πριν διαγραφούν και στη συνέχεια, σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιήθηκαν για λύτρα” πρόσθεσε. “Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση πρέπει να είχε εντοπιστεί, αλλά οι γονείς που επηρεάστηκαν δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ.”

Ο Hunt κατέληξε στο post του γράφοντας ότι όσοι επηρεάστηκαν από την διαρροή «θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεδομένα όπως αυτά θα καταλήξουν στα χέρια των άλλων ατόμων. Είτε πρόκειται για την κούκλα Cayla, τη Barbie, τα tablet VTech ή τα CloudPets, που οδηγούν σε τέτοιες παραβιάσεις.»

Γι αυτό είναι καλύτερο να το ξανασκεφτείτε, αν θέλετε να αγοράσετε ένα τέτοιο παιχνίδι στο παιδί σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS