ΑρχικήinetGoogle Doodle για την αποκάλυψη της NASA

Google Doodle για την αποκάλυψη της NASA

Επειδή η Google είναι πάντα μέσα στα γεγονότα που τρέχουν το σημερινό της Doodle είναι αφιερωμένο στους επτά πλανήτες που βρέθηκαν να είναι σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι-νάνο και ανακοινώθηκαν χθες από τη NASA.

Σύμφωνα με την διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, το αστέρι-νάνος βρίσκεται σε απόσταση 40 ετών φωτός μακριά από τον πλανήτη μας (ένα τσιγάρο δρόμος). Google doodle

Οι πλανήτες που ανακάλυψε η NASA, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας μοιάζουν σε μέγεθος με τη Γη και στην επιφάνειά τους επικρατούν παρόμοιες θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον στην επιφάνειά τους βρίσκεται νερό σε υγρή μορφή, κάτι που για τους επιστήμονες θεωρείται μια πολύ κάλή ένδειξη παρουσίας ζωής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που έκαναν την ανακοίνωση οι καταλληλότερες συνθήκες για ζωή στους εφτά πλανήτες που ανακαλύφθηκαν επικρατούν σε τρεις τουλάχιστον από αυτούς. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι στους τρεις από τους εφτά υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν και ωκεανοί.

Επειδή λοιπόν πρόκειται για μια πολύ σπάνια ανακάλυψη (προς το παρόν και με τα τεχνικά μέσα εξερεύνησης του διαστήματος που διαθέτουμε), η Google αφιέρωσε το σημερινό Doodle στη χθεσινή αποκάλυψη της NASA που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα ΜΜΕ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS