Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Ρυθμίσεις απορρήτου; Stalkscan Αναζήτηση του Facebook

Ετοιμαστείτε να μάθετε όλα όσα γνωρίζει το Facebook για σας και το πιο σημαντικό, το πόσο λίγη σημασία έχουν οι ρυθμίσεις απορρήτου σας. Το Stalkscan είναι ένα νέο εργαλείο που θα σας δείξει πόσο εύκολο είναι να βρείτε πληροφορίες στο Facebook.

Το Stalkscan δεν φαίνεται να παραβιάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις του Facebook καθώς όλα τα στοιχεία που διαθέτει στους επισκέπτες του μπορούν να βρεθούν και μέσω του Graph Search. Η διαφορά είναι ότι θα το κάνει πολύ πιο εύκολα για σας. Μηνύματα, εικόνες και ούτω καθεξής που έχουν σαν ρύθμιση το «μόνο εγώ» δεν θα παρουσιαστούν στις αναζητήσεις. Stalkscan

Η πλατφόρμα αναζήτησης δημιουργήθηκε από τον ethical hacker, Inti De Ceukelaire. Όπως προαναφέραμε χρησιμοποιεί την υπηρεσία Graph Search για να προσφέρει αποτελέσματα αναζητήσεων για σας ή και για ανθρώπους που δεν είναι καν φίλοι σας στο Facebook.
Αν αυτός που αναζητείτε δεν είναι φίλος ή φίλη σας, όταν κάνετε αναζήτηση για φωτογραφίες, για παράδειγμα, θα δείτε όλες τις φωτογραφίες που έχουν επισημανθεί με tag το όνομά του/της, όπως ακριβώς και αν είχατε πρόσβαση στο προφίλ τους. Αν είστε, στη λίστα των φίλων σας θα δείτε σίγουρα περισσότερα δεδομένα.

Το ανατριχιαστικό είναι ότι δεν μπορείτε να δείτε μόνο τις εικόνες αλλά και παρατηρήσεις, εκδηλώσεις που έχουν παρακολουθήσει, γεγονότα που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν, δημοσιεύσεις, δημοσιεύσεις που έχουν γίνει tagged καθώς και τα άτομα που εργάζονται μαζί, συμμαθητές και μέλη της οικογένειας.

Για όσους δεν θυμούνται το Graph Search ξεκίνησε να λειτουργεί σαν υπηρεσία του Facebook το 2013, και είναι μια πολύ ισχυρή μηχανή αναζήτησης του κοινωνικού δικτύου. Όμως η λειτουργία της δεν είναι και τόσο απλή, αφού υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι και φίλτρα αναζήτησης.

Οι stalkers όμως που καραδοκούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μηχανή αναζήτησης για να βρουν δεδομένα για εσάς. Φυσικά αν έχετε ρυθμίσει το προφίλ σας πολύ αυστηρά μπορούν να δουν τα δεδομένα σας μόνο οι φίλοι σας. Ομοίως και το Stalkscan θα είναι σε θέση να εμφανίσει αποτελέσματα από σχόλια και δημοσιεύσεις που σας άρεσαν αλλά έχουν δημοσιευτεί «δημόσια.»

Ενώ το Stalkscan δεν φαίνεται να μπορεί να προσπεράσει τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, είναι ανατριχιαστικό να δείτε πόσες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζετε.

http://stalkscan.com/en/

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *