ΑρχικήinetΠρωταθλητής Google coding, που δεν είχε καν πρόσβαση στο Internet

Πρωταθλητής Google coding, που δεν είχε καν πρόσβαση στο Internet

coding

Ένας νεαρός από την Αφρική, γίνεται πρωταθλητής coding της Google, αποδεικνύοντας ότι όταν έχεις πραγματικά ταλέντο και ικανότητες, τίποτα δεν μπορεί να σου σταθεί εμπόδιο.

Ο λόγος για τον 17χρονο Nji Collins Gbah, ο οποίος κατοικεί σε μια μικρή, αγροτική πόλη έξω από την πρωτεύουσα του Καμερούν και είναι ο πρώτος πρωταθλητής coding της Αφρικής. Το Google Code-in είναι ένας διαγωνισμός ανοιχτός για μαθητές σε όλο τον κόσμο, ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Ωστόσο αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο πρωταθλητή διαφορετικό, είναι ότι ο Collins χρησιμοποίησε τη γνώση που απέκτησε μετά από δύο χρόνια εκμάθησης του πώς να κωδικοποιεί, από την ανάγνωση βιβλίων μαζί με online πηγές για να κερδίσει τους υπόλοιπους 1.299 ανταγωνιστές του από όλο τον κόσμο, που έχουν τακτική πρόσβαση σε ασύρματα δίκτυα.

Ο Collins είναι από την πόλη της Bamenda στην κυρίως αγγλόφωνη βορειοδυτική περιοχή του Καμερούν, όπου υπήρξαν αναταραχές μεταξύ Αγγλόφωνων και Γαλλόφωνων κατοίκων.

Σε απάντηση στις διαδηλώσεις με αιχμή του δόρατος τους ντόπιους, η κυβέρνηση διέκοψε την πρόσβαση στο Internet σε πόλεις σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Collins, ως τιμωρία. Το Διαδίκτυο αποσυνδέθηκε μόλις μία ημέρα αφού ο Collins είχε στείλει στην τελική υποβολή του για το διαγωνισμό. Η γενέτειρά του ήταν χωρίς Internet για σχεδόν ένα μήνα.

coding

Ευτυχώς, μέχρι τη στιγμή που οι εγγραφές έκλεισαν, ο Collins είχε ολοκληρώσει 20 εργασίες, που κάλυπταν και τις πέντε κατηγορίες που καθορίζονται από την Google, παρόλο που δεν είχε πρόσβαση στο Internet και χωρίς μέρος για να μελετήσει. Λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων ενάντια στους Αγγλόφωνους, στο κυρίως γαλλόφωνο έθνος, το σχολείο του είχε κλείσει. Επίσης, δεν υπήρχε ασύρματη σύνδεση στο σπίτι του.

Αργότερα, ο Collins έλαβε την απρόσμενη είδηση ​, ότι έχει επιλεγεί ως ένας από τους 34 μεγάλους νικητές της Google!

«Ήμουν πραγματικά πολύ έκπληκτος», δήλωσε ο Collins.

Ως μέρος του βραβείου του από την Google, ο νεαρός νικητής έλαβε ένα τετραήμερο ταξίδι στην έδρα της Google στη Silicon Valley, όπου θα συναντηθεί με κορυφαίους μηχανικούς της και θα αποκτήσει γνώσεις σχετικά με μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κόσμο.

«Ελπίζω ότι μία μέρα θα μπορέσω να εργαστώ εκεί, αν αυτό είναι δυνατό», είπε.

Στο μέλλον, ο Collins ελπίζει να τελειώσει το σχολείο πίσω στη Bamenda και στη συνέχεια να σπουδάσει την επιστήμη των υπολογιστών στο κολέγιο. Επί του παρόντος, λέει ότι εργάζεται σκληρά για να αναπτύξει τις γνώσεις του πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, τα νευρωνικά δίκτυα και τη βαθιά εκμάθηση.

«Προσπαθώ να αναπτύξω το δικό μου μοντέλο για τη συμπίεση δεδομένων, χρησιμοποιώντας βαθιά εκμάθηση και μηχανική μάθηση» δηλώνει ο ίδιος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS