ΑρχικήinetΗ Google επιμένει... η Κίνα αντιστέκεται;

Η Google επιμένει… η Κίνα αντιστέκεται;

Οι ιδιοκτήτες των Android smartphones σε πολλές χώρες του κόσμου βασίζονται κυρίως στο Play Store της Google για την λήψη εφαρμογών και ενημερώσεων. Στην Κίνα όμως η κατάσταση φαίνεται να είναι διαφορετική καθώς το Play Store είναι μπλοκαρισμένο.Google

Η Gοogle όμως δεν εγκαταλείπει τόσο εύκολα την μάχη και σκοπεύει να κάνει διαθέσιμο το Play Store και στους ανθρώπους της Κίνας και μάλιστα ο γίγαντας της τεχνολογίας βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινέζικη εταιρεία Διαδικτύου, την NetEase.

Στο σημείο αυτό δεν υπάρχει καμία εγγύηση σχετικά το κλείσιμο της συμφωνίας αλλά η Goοgle σίγουρα αποτελεί έναν πολύτιμο συνεργάτη για την NetEase. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Alphabet, Eric Schmidt δήλωσε ότι η Google χρειάζεται έναν επιχειρηματικό σύμμαχο προκειμένου να διαπραγματευτεί με την κινέζικη κυβέρνηση για την προσθήκη του Play Store στην χώρα.

Επειδή το τμήμα επιχειρήσεων της Κίνας δέχεται  πολλούς περιορισμούς από την κυβέρνηση δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Play Store οφείλει να κάνει ορισμένες τροποποιήσεις πριν προσφερθεί στο κοινό.

Η Apple με την σειρά της είχε αναγκαστεί να καταργήσει ορισμένες εφαρμογές από το App Store για να μπορέσει η υπηρεσία να κυκλοφορήσει στην Κίνα. Συγκεκριμένα, πρόσφατα αφαιρέθηκε το New York Times από τα καταστήματα της Κίνας. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιες εφαρμογές θα χρειαστεί να κρατήσει η Goοgle από το Play Store. Επιπλέον, η Goοgle θα πρέπει να φιλοξενήσει μερικά δεδομένα εφαρμογών το οποίο αποτελεί μια από τις κύριες απαιτήσεις για τους προγραμματιστές εφαρμογών της χώρας.

Για την ώρα οι κινέζοι χρήστες των Android smartphones βασίζονται σε πηγές τρίτων όπως Alibaba και Tencent για την λήψη εφαρμογών και ενημερώσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS