ΑρχικήinetΤο WhatsApp καταπολεμά το spam!

Το WhatsApp καταπολεμά το spam!

Η στροφή του WhatsApp στην end-to-end κρυπτογράφηση μετέτρεψε την πλατφόρμα σε σημαντικό στόχο για τους spammers. Το WhatsApp όμως καταφέρνει με εναλλακτικούς τρόπους να αφαιρεί το πρόβλημα αυτό χωρίς εμείς να το καταλαβαίνουμε καν. WhatsApp

Κατά την διάρκεια της διάσκεψης USENIX Enigma ο μηχανικός της WhatsApp, Matt Jones, δήλωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει νέες προσεγγίσεις για την ανίχνευση των spam χωρίς όμως να βασίζονται καθόλου στο περιεχόμενο. «Αν έχουμε σωστά όργανα συμπεριφοράς είναι πολύ εύκολο να ανιχνευτούν τα spam χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο περιεχόμενο του μηνύματος.» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πως όμως μπορεί αυτό να γίνει στην πράξη;

Ουσιαστικά ελέγχουν πόσα μηνύματα στέλνει ένας χρήστης σε ένα συγκεκριμένο διάστημα  και αν ο αριθμός τους είναι αρκετά υψηλός τότε θα θεωρούνται ως spam.

Ο μηχανικός Του WhatsApp εξήγησε ότι πέρα από αυτή την μέθοδο λαμβάνουν και άλλους διαφορετικούς παράγοντες για να καθορίσουν ένα μήνυμα ως spam ή όχι. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται η υπηρεσία παροχής ίντερνετ, ο αριθμός τηλεφώνου που συνδέεται με τον λογαριασμό καθώς και το δίκτυο τηλεφωνίας που χρησιμοποιείται. Εάν λοιπόν τα δεδομένα του ISP ή το τηλέφωνο συνδέεται με προηγούμενες περιπτώσεις spaming, είναι πολύ πιθανό ο χρήστης να θεωρηθεί ως spammer.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία βέβαια σε αυτόν το αλγόριθμο είναι αν ένα άτομο θεωρηθεί ως spam για τους υπόλοιπους χρήστες. Μόλις κάποιος θεωρηθεί spammer, η εταιρεία ελέγχει τις δράσεις του εμπλουτίζοντας τον αλγόριθμο με πιθανές περιπτώσεις με αποτέλεσμα την καλύτερη καταπολέμηση των ανεπιθύμητων μνημάτων.

Το σίγουρο είναι ότι το WhatsApp βρήκε έναν έξυπνο και διακριτικό τρόπο απαλλαγής από τα spam. Μένει να δούμε αν θα αποδώσει καρπούς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS