ΑρχικήinetΈρχεται σύστημα full-face αναγνώρισης στα iPhone!

Έρχεται σύστημα full-face αναγνώρισης στα iPhone!

Τον επόμενο χρόνο το iPhone  θα έχει την τιμητική του καθώς η Apple θέλει να γιορτάσει την 10η επέτειο του με τον καλύτερο τρόπο. Επομένως, η εταιρεία εργάζεται πολύ σκληρά με αρκετά αναβαθμισμένο υλικό που όχι μόνο θα βελτιώσει τις υπάρχουσες δυνατότητες αλλά και θα προσθέσει νέες που ενισχύουν την ασφάλεια και τις επιδόσεις.iPhone

Σύμφωνα με αναλυτή της Apple ένα από τα χαρακτηριστικά αυτά είναι το σύστημα αναγνώρισης full-face που πιθανότατα να είναι διαθέσιμο σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο. Δυστυχώς, είναι πολύ απίθανο το χαρακτηριστικό αυτό να εγκατασταθεί στο iPhone 8.

Τα σχέδια της Apple  δείχνουν ένα iPhοne με μηδενικά πλαίσια. Επομένως, εφόσον η εταιρεία δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιήσει τον υπάρχοντα αισθητήρα επιθυμεί να εγκαταστήσει έναν οπτικό στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτό επιτρέπει στο iPhοne να είναι zero-bezel ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κάτω μέρος της οθόνης που θα ενεργοποιείται με το άγγιγμα του χρήστη. Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple  επιδιώκει την εγκατάσταση αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη του iPhοne.

Σύμφωνα με τον αναλυτή ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να απαλλαγεί από τον αισθητήρα εντελώς και να αντικατασταθεί από βιομετρικά στοιχεία που θα ενισχύσουν την ασφάλεια του iPhοne. Αλλά μέχρι αυτό να γίνει εφικτό ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα αποτελεί την τέλεια προσωρινή λύση.

Όσον αφορά τις βελτιώσεις στα βιομετρικά στοιχεία, φαίνεται η Apple να υιοθετεί ένα σύστημα αναγνώρισης full-face που θα είναι ακόμα πιο ασφαλές και θα παρέχει ένα ποσοστό αποτυχίας ελέγχου ταυτότητας εξαιρετικά χαμηλό.

Δυστυχώς, μην περιμένετε το νέο σύστημα βιομετρικών στοιχείων να κάνει το ντεμπούτο του στο iPhοne 2017 καθώς η Apple έχει ακόμα αρκετή δουλειά μέχρι την τελειοποίηση του.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS