ΑρχικήinetΟ Trump θα διαθέτει πλέον "super-secure" smartphone

Ο Trump θα διαθέτει πλέον “super-secure” smartphone

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση ο κύριος Trump σκοπεύει να αντικαταστήσει το Android τηλέφωνο του με μια “super-secure” συσκευή.

Ο πρόεδρος έχει ήδη εγκαταλείψει το Android smartphone του και διαθέτει πλέον με ασφαλή κρυπτογραφημένη συσκευή που έχει εγκριθεί από την Μυστική Υπηρεσία καθώς και νέο αριθμό τηλεφώνου που ελάχιστα άτομα πρόκειται να γνωρίζουν. Φαίνεται πάντως να μην δείχνει ενθουσιασμένος με την αλλαγή αυτή αλλά σκοπεύει να ακολουθήσει τις συμβουλές των αξιωματικών του.Trump

Ο Obama όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου το 2009 διατήρησε το BlackBerry 8830 World Edition smartphone του αλλά με αρκετά περιορισμένες επικοινωνιακές δυνατότητες. Συγκεκριμένα, ήταν ελάχιστα τα άτομα που γνώριζαν τον αριθμό του ενώ πολλά από τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες είχαν αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας.

Εν τέλει αναβαθμίστηκε με ένα ασφαλές Samsung Galaxy smartphone το οποίο δεν του επέτρεπε να πραγματοποιεί κλήσεις, να εγκαθιστά εφαρμογές, να βγάζει φωτογραφίες ή ακόμα και να παίζει μουσική. Τι του επέτρεπε όμως;

Η ειδική έκδοση του Galaxy S4 του έδινε την δυνατότητα πρόσβασης στο SIPRNet, το αμερικάνικο στρατιωτικό δίκτυο, καθώς και εγκατάστασης εφαρμογών που είχαν εγκριθεί από το Defense Information Systems Agency. Με άλλα λόγια η συσκευή είχε απογυμνωθεί από κάθε τι που μπορούσε να βλάψει τα προσωπικά δεδομένα του τότε προέδρου.

Ο κύριος Trump έχει λάβει ένα παρόμοιο τηλέφωνο το οποίο βέβαια δεν είμαστε σίγουροι ότι θα του επιτρέψει να ασχολείται με την αγαπημένη του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το twitter.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο Donald Trump θα πρέπει να ορκιστεί στο γραφείο του στις 20 Ιανουαρίου 2017 αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι μέχρι τις 23 Ιανουαρίου δεν πρόκειται να αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS