ΑρχικήinetΤο Minecraft δε θα υποστηρίζεται πια σε Windows Phone και Mobile

Το Minecraft δε θα υποστηρίζεται πια σε Windows Phone και Mobile

Η Microsoft θα σταματήσει την ενημέρωση του Minecraft Pocket Edition για το Windows Phone 8.1 και Windows 10 Mobile, όπως αναφέρει το Windows Central. Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στο κατάστημα, δε θα γίνονται πλέον updates.

Minecraft

Ο λόγος για την κίνηση αυτή φέρεται να είναι το γεγονός ότι τόσο λίγοι άνθρωποι παίζουν το παιχνίδι στην πλατφόρμα αυτή που δεν αξίζει η διατήρηση του.

Το Minecraft έχει μια κάπως περίπλοκη ιστορία ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλές εκδόσεις του παιχνιδιού που έχουν αναπτυχθεί παράλληλα. Αρχικά το παιχνίδι φτιάχτηκε για PCs με πλούσια χαρακτηριστικά και third-party extensions σαν Java εφαρμογές. Η έκδοση για κονσόλα χρησιμοποιούσε μία C++ θύρα της Java και μία φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Το Minecraft Pocket Edition είναι μία C ++ εφαρμογή με ένα user interface που είναι προσαρμοσμένο για smartphones. Όσον αφορά το multiplaying αυτό κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, οι χρήστες του pocket edition που χρησιμοποιούν διαφορετικές πλατφόρμες μπορούν να παίξουν μεταξύ τους αλλά αυτοί της Java edition μπορούν να παίξουν μόνο με άλλους Java edition players ενώ η console edition επιτρέπει μόνο multiplaying με άλλους χρήστες της ίδιας κονσόλας.

H Windows Phone / Windows Mobile έκδοση του Minecraft ήταν Pocket Edition η οποία παραμένει σε Android και iOS. Η Pocket Edition είναι επίσης η βάση για τις εκδόσεις Amazon Fire OS και Fire TV, Samsung’s Gear VR και  Apple TV.

Η εταιρεία έχει, ωστόσο, κυκλοφορήσει την έκδοση 1.0 του Minecraft για τα Windows 10. Το Minecraft για τα Windows 10 βασίζεται στο Pocket Edition, αλλά δεν υποστηρίζει μόνο την διεπαφή του χρήστη με την επιφάνειας εργασίας. Έχει φτιαχτεί για την πλατφόρμα Microsoft Universal Windows (UWP) και πωλείται αποκλειστικά μέσα από το Windows store αλλά εξακολουθεί να παραμένει μία pocket edition που υποστηρίζει το multiplaying μόνο με smartphone versions. Κάτι που σίγουρα φέρνει σε δύσκολη θέση τη Microsoft που ακόμη από την έκδοση των Windows 8 ενθαρρύνει τη δημιουργία εφαρμογών για UWP. Ακριβώς αυτό ήταν άλλωστε και το νόημα της καθολικότητας της πλατφόρμας, ότι δηλαδή οι εφαρμογές  θα μπορούν να τρέχουν σε desktop Windows, Windows Mobile, Xbox One, HoloLens κ.ο.κ. Παρότι η εταιρεία σε γενικές γραμμές ακολουθεί την γραμμή της UWP για δικές της ή για εφαρμογές τρίτων, στην περίπτωση του Minecraft δε συνέβη κάτι τέτοιο αφού αν και το Minecraft for Windows 10 είναι μία UWP app δεν διαθέτει προσαρμοστικό user interface.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS