Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Το Minecraft δε θα υποστηρίζεται πια σε Windows Phone και Mobile

Η Microsoft θα σταματήσει την ενημέρωση του Minecraft Pocket Edition για το Windows Phone 8.1 και Windows 10 Mobile, όπως αναφέρει το Windows Central. Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στο κατάστημα, δε θα γίνονται πλέον updates.

Minecraft

Ο λόγος για την κίνηση αυτή φέρεται να είναι το γεγονός ότι τόσο λίγοι άνθρωποι παίζουν το παιχνίδι στην πλατφόρμα αυτή που δεν αξίζει η διατήρηση του.

Το Minecraft έχει μια κάπως περίπλοκη ιστορία ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλές εκδόσεις του παιχνιδιού που έχουν αναπτυχθεί παράλληλα. Αρχικά το παιχνίδι φτιάχτηκε για PCs με πλούσια χαρακτηριστικά και third-party extensions σαν Java εφαρμογές. Η έκδοση για κονσόλα χρησιμοποιούσε μία C++ θύρα της Java και μία φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Το Minecraft Pocket Edition είναι μία C ++ εφαρμογή με ένα user interface που είναι προσαρμοσμένο για smartphones. Όσον αφορά το multiplaying αυτό κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, οι χρήστες του pocket edition που χρησιμοποιούν διαφορετικές πλατφόρμες μπορούν να παίξουν μεταξύ τους αλλά αυτοί της Java edition μπορούν να παίξουν μόνο με άλλους Java edition players ενώ η console edition επιτρέπει μόνο multiplaying με άλλους χρήστες της ίδιας κονσόλας.

H Windows Phone / Windows Mobile έκδοση του Minecraft ήταν Pocket Edition η οποία παραμένει σε Android και iOS. Η Pocket Edition είναι επίσης η βάση για τις εκδόσεις Amazon Fire OS και Fire TV, Samsung’s Gear VR και  Apple TV.

Η εταιρεία έχει, ωστόσο, κυκλοφορήσει την έκδοση 1.0 του Minecraft για τα Windows 10. Το Minecraft για τα Windows 10 βασίζεται στο Pocket Edition, αλλά δεν υποστηρίζει μόνο την διεπαφή του χρήστη με την επιφάνειας εργασίας. Έχει φτιαχτεί για την πλατφόρμα Microsoft Universal Windows (UWP) και πωλείται αποκλειστικά μέσα από το Windows store αλλά εξακολουθεί να παραμένει μία pocket edition που υποστηρίζει το multiplaying μόνο με smartphone versions. Κάτι που σίγουρα φέρνει σε δύσκολη θέση τη Microsoft που ακόμη από την έκδοση των Windows 8 ενθαρρύνει τη δημιουργία εφαρμογών για UWP. Ακριβώς αυτό ήταν άλλωστε και το νόημα της καθολικότητας της πλατφόρμας, ότι δηλαδή οι εφαρμογές  θα μπορούν να τρέχουν σε desktop Windows, Windows Mobile, Xbox One, HoloLens κ.ο.κ. Παρότι η εταιρεία σε γενικές γραμμές ακολουθεί την γραμμή της UWP για δικές της ή για εφαρμογές τρίτων, στην περίπτωση του Minecraft δε συνέβη κάτι τέτοιο αφού αν και το Minecraft for Windows 10 είναι μία UWP app δεν διαθέτει προσαρμοστικό user interface.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *