ΑρχικήsecurityΣτελέχη της Huawei συνελήφθησαν για διαρροή πληροφοριών στην Leeco

Στελέχη της Huawei συνελήφθησαν για διαρροή πληροφοριών στην Leeco

Η εταιρική κατασκοπεία είναι ένα σοβαρό θέμα ιδιαίτερα στον κινητό κόσμο, όπου κάθε κατασκευαστής smartphone θέλει να εντυπωσιάσει την αγορά με νέα σχέδια και καινοτόμα χαρακτηριστικά. Αλλά επειδή η τεχνολογία χρειάζεται χρόνο για να τα αναπτύξει και να τα δοκιμάσει, τα εσωτερικά projects κρατιούνται μυστικά μέχρι το επίσημο λανσάρισμα ενός προϊόντος. Μια έκθεση από την κινεζική ιστοσελίδα PcPop, αποκαλύπτει ότι έξι στελέχη της Huawei συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι διέρρευσαν πληροφορίες στην κατασκευάστρια smartphone Leeco. Φαίνεται ότι έξι ήταν μεσαίου και υψηλού επιπέδου σχεδιαστές των  προϊόντων στην Huawei.

Huawei

Σε αυτό το σημείο είναι άγνωστο ποιες πληροφορίες διέρρευσαν στην Leeco, ενώ η έκθεση αναφέρει ότι τα έξι στελέχη δεν ήταν πλέον εργαζόμενοι της Huawei όταν οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν στην ανταγωνίστρια εταιρεία. Παρ ‘όλα αυτά, πρέπει να έχουν υπογράψει συμφωνίες μη-αποκάλυψης με την Huawei, ειδικά αν είχαν την επίβλεψη της ανάπτυξης των νέων σχεδίων για διάφορες συσκευές.

Η κινέζικη εταιρεία τεχνολογίας, Leeco εξέδωσε μια δήλωση σχετικά με το θέμα, αναφέροντας ότι δεν έλαβε καμία πληροφορία από τους συλληφθέντες, αλλά αναγνώρισε ότι υπάρχουν ορισμένες διαφορές πατέντας μεταξύ των δύο κατασκευαστών smartphone. Η Leeco έχει ήδη δηλώσει την πρόθεση της να λάβει νομικά μέτρα.

Προφανώς, η Huawei πιστεύει ότι η πρόσφατη πατέντα της Leeco για τα παιδικά  SmartWatch και την σχεδίαση κεραιών, παραβιάζει της πατέντες της. Η Leeco ισχυρίζεται ότι τα έξι άτομα που συνελήφθησαν δεν έλαβαν ποτέ έγγραφα ή σχέδια κατά την έξοδο τους από την Huawei. Δεν είναι σίγουρο σε αυτό το σημείο, αλλά περισσότερες πληροφορίες θα έρθουν στο φως  σίγουρα όπως εξελίσσεται η υπόθεση.

Στην αγορά των smartphone πολλές εταιρείες αναζητούν έμπνευση από τα κινητά που διατίθενται ήδη στην αγορά και οι κατηγορίες για παραβάσεις πατεντών γίνονται ακόμη και μεταξύ των μεγαλύτερων παικτών στην αγορά.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS