ΑρχικήinetΣχεδιάζεται επίθεση παλαιάς σχολής DDoS στο site του Λευκού Οίκου

Σχεδιάζεται επίθεση παλαιάς σχολής DDoS στο site του Λευκού Οίκου

Μια νέα διαδικτυακή καμπάνια που έχει κάνει το γύρο του κόσμου αυτές τις μέρες καλεί τους χρήστες να “ρίξουν” το whitehouse.gov την ημέρα των εγκαινίων ως μορφή διαμαρτυρίας ενάντια της προεδρίας του Donald Trump. Δημοσιεύτηκε στο Protester.io, η διαμαρτυρία βασικά είναι πρόσκληση για μια παλιάς σχολής DDoS επίθεση που θα καθιστούσε την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου εντελώς άχρηστη λόγω υπερφόρτωσης από πάρα πολύ κίνηση.

DDoS

Ουσιαστικά, οι Αμερικανοί που θέλουν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον Donald Trump καλούνται να κάνουν load την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου την ημέρα των εγκαινίων και να κάνουν συνέχεια refresh μέχρι να πέσει η σελίδα.

Ενώ αυτό μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ως μια DDoS επίθεση εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο Juan Soberanis, ο οποίος ξεκίνησε την εκστρατεία, λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο με αυτό διότι το μόνο που κάνουν οι χρήστες είναι να κάνουν load την ιστοσελίδα και μετά refresh, δεν στρέφονται δηλαδή σε hacking εργαλεία για να κατεβάσουν την ιστοσελίδα. Οι hackers ξεκίνησαν τις επιθέσεις DDoS σε servers χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία και πολλαπλούς διακομιστές που προσομοιώνουν την κυκλοφορία και τελικά προκαλούν υπερφόρτωση.

Ο Juan Soberanis εξηγεί ότι η εκστρατεία είναι απλά μια online εκδοχή της παραδοσιακής διαμαρτυρίας, έτσι ώστε αντί των ανθρώπων να διαδηλώνουν στην Washington, να μπορούν τώρα να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου Προέδρου στο διαδίκτυο.

Ο Soberanis προσφέρει επίσης οδηγίες για να το πώς να συμμετάσχει ο κόσμος στην διαδικασία, ακόμη και να παρέχει ένα σύστημα εγγραφής στους χρήστες που θέλουν να ειδοποιηθούν πότε να κάνουν load την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

Είναι αυτονόητο ότι ο Donald Trump δεν έχει απαντήσει σε αυτή την εκστρατεία, αλλά ο εκλεγείς Πρόεδρος θα λέγαμε ότι είναι απίθανο να επηρεαστεί πάρα πολύ, ακόμη και αν η ιστοσελίδα «κατέβει», δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει κρίσιμα δεδομένα.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=L8SYTykMmoQ” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS