ΑρχικήinetΤο νέο Compute Module 3 Raspberry Pi είναι "10 φορές γρηγορότερο"

Το νέο Compute Module 3 Raspberry Pi είναι “10 φορές γρηγορότερο”

Raspberry

Το Ίδρυμα Raspberry Pi, έχει κυκλοφορήσει νέες εκδόσεις της SOMs σειράς του Compute Module (System on Module) που αρχικά έκανε το ντεμπούτο του το 2014.

Τα πλακίδια Compute Module είναι μικρότερα από τα κανονικά RPi. Αυτά έχουν σκοπό να κάνουν το open source hardware του Raspberry Pi, ένα μέρος των ενσωματωμένων συστημάτων, του IoT και των συσκευών αυτοματισμού.

Τα Compute Module 3 ή απλά CM3, αποκομμένα από το hardware του RPi 3, έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τη μορφή του παράγοντα DDR2 SODIMM για να εξασφαλιστεί άφθονη διαθεσιμότητα υποδοχών. Υπάρχουν δύο παραλλαγές της τελευταίας ενότητας Compute, το CM3 και CM3 Lite.

Και οι δύο παραλλαγές διαθέτουν τον ίδιο BCM2837 επεξεργαστή 1.2GHz και 1GB μνήμη RAM, ενισχύοντας τη διαδικασία φόρτισης δέκα φορές. Το CM3 προσθέτει επιπλέον μνήμη flash 4GB eMMC. Στην περίπτωση του CM3 Lite, η διεπαφή κάρτας SD διευκολύνεται μέσω των ακίδων της μονάδας, επιτρέποντας στο χρήστη να συνδέσει την επιλογή μνήμης του.

Παράλληλα με αυτά τα τσιπ, το Ίδρυμα Raspberry Pi έχει επίσης κυκλοφορήσει το Compute Module IO Board V3 ή CMIO3. Κυκλοφόρησε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CM3 ως κανονικό RPi υπολογιστή. Το CMIO3, που χαρακτηρίζει την υποδοχή SODIMM DDR2, προσθέτει USB, microUSB, HDMI και άλλες συνδέσεις.

Το CMIO3 σας επιτρέπει να προσθέσετε μια κάρτα microSD, αλλά και να έχετε πρόσβαση στη μνήμη flash eMMC στο πρότυπο τσιπ CM3. Εκτός από τα CM3 και CM3 Lite, το CMIO3 είναι συμβατό και με τα αρχικά CM.

Μπορείτε να αποκτήσετε το Compute Module 3 για $ 30 και την παραλλαγή Lite για $ 25 μέσω των εταίρων RS Components και element14.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS