ΑρχικήinetΦοιτητής αντιμετωπίζει 10 χρόνια φυλακή για διασπορά spyware

Φοιτητής αντιμετωπίζει 10 χρόνια φυλακή για διασπορά spyware

spyware

Φοιτητής hacker συνελήφθη, για τη δημιουργία spyware και την πώλησή του σε πάνω από 3.000 ανθρώπους, με αποτέλεσμα να μολυνθούν 16.000 συστήματα.

Ο Zachary Shames, 21 ετών, ένας φοιτητής από το Great Walls της Βιρτζίνια, παραδέχτηκε τη δημιουργία και πώληση ενός spyware που έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί ότι πληκτρολογεί το θύμα. Έφτιαξε ένα keylogger που καταγράφει καθετί που πληκτρολογείται σε έναν υπολογιστή και το πούλησε σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους που έχουν μολύνει πάνω από 16.000 θύματα με αυτό.

Αυτές οι λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν σε ένα δελτίο τύπου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Τώρα, ο Shames έχει ομολογήσει την ενοχή τους για υποβοήθηση και υποκίνηση σε εισβολές υπολογιστή. Θα καταδικαστεί στις 16 Ιουνίου, με μέγιστη ποινή 10 ετών, εφόσον η πρόταση εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Επί του παρόντος, ο Shames είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο James Madison. Ανέπτυξε την πρώτη έκδοση του spyware το 2013, όταν ήταν ακόμα μαθητής λυκείου στη Βόρεια Βιρτζίνια. Στη συνέχεια άρχισε να βελτιώνει και να εμπορεύεται το spyware του από το «δωμάτιο στη φοιτητική εστία του πανεπιστημίου του».

Το προφίλ LinkedIn του Shames αναφέρει ότι ήταν επίσης ένας «College Technical Intern» για την Northrop Grumman Corporation στις McLean από το Μάιο του 2015 – Αύγουστο του 2016, όπου λέει ότι εργάστηκε για την ομάδα FirstNet και ήταν υπεύθυνος για την κωδικοποίηση front-end δικτυακών τόπων, back-end servers και τη διαχείριση μιας βάσης δεδομένων εκεί.

Ενώ οι πληροφορίες σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό που αναφέρεται ως “κακόβουλο λογισμικό keylogger”, που παρουσιάστηκαν από τους ομοσπονδιακούς είναι ασαφής, το κακόβουλο λογισμικό φαίνεται να ονομάζεται «Limitless Keylogger Pro», σύμφωνα με την Motherboard. Περαιτέρω, κάποιος χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη Mephobia εμπορευόταν αυτό το λογισμικό se Hack Forums από τις 14 Μαρτίου του 2013. Ο πωλητής ζητούσε για μια συνδρομή εφόρου ζωής $ 35 και η πληρωμή πραγματοποιούνταν μέσω PayPal και bitcoins.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS