ΑρχικήinetΗ Microsoft δέχεται μύνηση απο υπαλλήλους της για...

Η Microsoft δέχεται μύνηση απο υπαλλήλους της για…

Ενώ για πολλούς μια θέση εργασίας στην Microsoft  αποτελεί όνειρο ζωής για τους Henry Soto και Greg Blauert αποδείχθηκε σκέτος εφιάλτης. Γιατί;Microsoft

Οι άνδρες που ανήκουν στην ομάδα ασφαλείας και διαδικτύου της Redmond αποφάσισαν να καταθέσουν αγωγή κατά της Micrοsoft εφόσον αναγκάστηκαν να δουν φωτογραφίες και βίντεο που συμπεριλάμβαναν παιδική πορνογραφία, κτηνοβασία, δολοφονίες και σεξουαλικές επιθέσεις.

Η αποστολή τους ήταν να καθορίσουν πιο περιεχόμενο που στο παρελθόν είχε επισημανθεί ως ακατάλληλο από αυτοματοποιημένη τεχνολογία, κρίνουν ότι πρέπει να αφαιρεθεί από τους διακομιστές της Micrοsoft. Οι δύο άντρες έπρεπε να ελέγξουν χειροκίνητα κάθε περιεχόμενο που όπως αποκάλυψαν επρόκειτο για υλικό που είχε σχεδιαστεί για να διασκεδάσει τα πιο στριμμένα και άρρωστα μυαλά του κόσμου.

Ο Henry Soto και ο Greg Blauert κατηγορούν την Micrοsoft για αμέλεια και παραβίαση του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών εφόσον σύμφωνα με τα λεγόμενα τους οι διαχειριστές αγνόησαν τα παράπονα τους με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να υποφέρουν τώρα από ψυχικούς τραυματισμούς.

Χαρακτηριστικά, ο Henry Soto αποκαλύπτει ότι όταν μεταφέρθηκε στην ομάδα Ασφαλείας διαδικτύου το 2008 δεν ενημερώθηκε πλήρως για τις αρμοδιότητες του παρά μόνο ότι θα επανεξετάζει υλικό που αφορά παραβιάσεις χρηστών. Εν τέλει, έφτασε στο σημείο να παρακολουθεί προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια από φρικτές βιαιότητες, σεξουαλικές επιθέσεις, ανθρωποκτονίες και γενικότερα απάνθρωπες σκηνές.

Και οι δύο εργαζόμενοι συμμετείχαν σε προγράμματα ψυχικής αποκατάστασης και επέλεξαν να σταματήσουν την συνεργασία τους με τον κολοσσό. Η Microsoft δεν του πρόσφερε αποζημίωση με αποτέλεσμα να υποστεί την πιο φριχτή μήνυση που μπορούσε να δεχτεί ποτέ από υπαλλήλους της. Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι δηλώσεις και οι κινήσεις της εταιρείας επί του θέματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS