ΑρχικήinetΝέες εξελίξεις για την επίθεση hacking στην Βενεζουέλα

Νέες εξελίξεις για την επίθεση hacking στην Βενεζουέλα

Όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, ένας από τους διαδικτυακούς τόπους του Υπουργείου Άμυνας της Βενεζουέλας πρόσφατα δέχτηκε επίθεση hacking ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την δικτατορία που επέβαλλε ο Nicolas Maduro, πρόεδρος της χώρας.hacking hacking hacking

Ο Kapustkiy, ο οποίος έχει επιτεθεί και σε άλλες ιστοσελίδες υψηλού ενδιαφέροντος στο παρελθόν, κατάφερε να σπάσει την esguarnacpuntademata.mil.ve ιστοσελίδα εκθέτοντας περισσότερους από 2.100 λογαριασμούς. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, διέρρευσαν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τηλεφώνων, ονόματα γονέων και η στρατιωτική κατάσταση πολλών ατόμων.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Βενεζουέλας δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση επί του θέματος. Πάντως, η ιστοσελίδα βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία παρά το γεγονός ότι η ευπάθεια δεν έχει απομακρυνθεί. Ο hacker δίνει έναν ηθικό χαρακτήρα στην επίθεση του καθώς αποτελεί μια ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι σε πρακτικές βίας και φασισμού του προέδρου της χώρας.

Ο Kapustkiy αποτελεί έναν hacker με αρκετή εμπειρία στις επιθέσεις αν κρίνουμε από το παρελθόν του. Στα μέσα Νοεμβρίου είχε εισβάλει στο διαδικτυακό ισότοπο του ιταλικού DIpartimento della Funzione Pubblica εκθέτοντας 45.000 λογαριασμούς ενώ τον Δεκέμβριο είχε παραβιάσει το Προξενικό Τμήμα της Ρωσικής Πρεσβείας  στην Ολλανδία αποκτώντας πρόσβαση σε προσωπικούς αριθμούς και διαβατήρια.

Αν και στις παραπάνω περιπτώσεις συνεργάστηκε με τις αρχές για να επιδιορθώσει τα τρωτά σημεία στην συγκεκριμένη  αποφάσισε να κρατήσει μια αντίθετη στάση τονίζοντας ότι πρόκειται να παραβιάσει περισσότερες περιοχές της Βενεζουέλας καθώς θέλει να διδάξει ένα μάθημα τον Nicolas Maduro για την δικτατορική πολιτική του.

Στο μεταξύ, είμαστε ακόμη σε αναμονή για την θέση που σκοπεύει να κρατήσει το Υπουργείο Άμυνας της χώρας απέναντι στις εξελίξεις αυτές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS