ΑρχικήinetΤεχνολογία που μπορεί να αποτρέψει από το HIV

Τεχνολογία που μπορεί να αποτρέψει από το HIV

HIV

Το  Ίδρυμα Bill και Melinda Gates προσφέρει $ 140 εκατομμύρια για την ανάπτυξη μιας μικροσκοπικής ιατρικής εμφυτεύσιμης συσκευής άντλησης, που προσαρμόζετε στο σώμα των ανθρώπων και να τους αποτρέπει από τον ιό HIV (Human Immunodeficiency Virus).

Η συσκευή, που μπορεί να αποθηκεύσει δοσολογία 6 ή 12 μηνών, έχει αναπτυχθεί από μια εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη, την Intarcia Theraputics Inc., η οποία ανακοίνωσε την χρηματοδότηση από το Ίδρυμα σε ένα δελτίο τύπου.

Ο σκοπός της συσκευής, η οποία τοποθετείται κάτω από τον υποδόριο ιστό, είναι να παρέχει μία σταθερή παράδοση των φαρμάκων κατά του ιού σε τακτά διαστήματα, αφαιρώντας έτσι την ανάγκη λήψης φαρμάκων σε καθημερινή βάση. Τέτοιες εφαρμογές μπορεί να είναι ευεργετικές σε περιοχές όπως η υποσαχάρια Αφρική, όπου ο ιός HIV είναι μια πολύ σοβαρή απειλή. Θέτει σε εφαρμογή μία τεχνική πρόληψης του ιού που είναι γνωστή ως PrEP (προφύλαξη προ-έκθεσης), η οποία είναι μια προσπάθεια για τη θεραπεία εν δυνάμει ασθενών προτού διαγνωστούν με HIV.

Η Intarcia δημιούργησε επίσης μια έκδοση της συσκευής για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Στην περίπτωση της έκδοσης του HIV, η Intarcia προσπαθεί ακόμα να καταλάβει ποιο φάρμακο θα πρέπει να τοποθετηθεί στη μίνι αντλία που έχει μέγεθος σπίρτου.

Ένα άτομο που προσβάλετε από τον ιό HIV αναπτύσσει AIDS (Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας). Η ασθένεια υποβαθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος με την πάροδο του χρόνου, δηλαδή σπάει το μηχανισμό της καταπολέμησης των νοσημάτων του σώματος. Το AIDS ανήκει αυτή τη στιγμή στην κατηγορία των ανίατων ασθενειών. Ωστόσο μπορούν να ληφθούν φάρμακα να παρατείνουν τη ζωή των ασθενών. Εξελίξεις όπως αυτή μπορεί να είναι μια σημαντική ανακάλυψη για τη θεραπεία του AIDS.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS