ΑρχικήinetΗ Amazon India επιτρέπει στους χρήστες να πωλούν παλιά προϊόντα

Η Amazon India επιτρέπει στους χρήστες να πωλούν παλιά προϊόντα

χρήστες

Η Amazon «καλοβλέπει» τα παλιά προϊόντα και το χώρο μεταπώλησης αυτών, καθώς αυτό λειτουργεί για την επέκταση των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου της στην Ινδία. Η Amazon έχει ξεκινήσει την υπηρεσία «Sell as individual» στην Ινδία, επιτρέποντας στους χρήστες να πωλούν μεταχειρισμένα αγαθά τους. Το πιλοτικό πρόγραμμα βρίσκεται σήμερα σε λειτουργία στο Bangalore.

Αν και είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, η κίνηση θα ανησυχήσει σίγουρα τα Ebay, Quikr και OLX, δημοφιλείς πλατφόρμες στο χώρο που επιτρέπουν στα άτομα να πωλούν μεταχειρισμένα προϊόντα τους.

Στην ιστοσελίδα της η Amazon εξηγεί ότι οι χρήστες στο Bangalore μπορούν να απαριθμήσουν τα προϊόντα που θέλουν να πουλήσουν και η εταιρεία θα αναλάβει τη συσκευασία και την παράδοση του προϊόντος.

Τα προϊόντα θα πρέπει να αναφέρονται στην ιστοσελίδα και όταν κάποιος τοποθετεί μια παραγγελία για κάποιο από αυτά, ένας εκπρόσωπος από την Amazon India θα επισκεφθεί τον πωλητή και θα συλλέξει το προϊόν από την πόρτα του όταν είναι διαθέσιμος.

Η Amazon λέει ότι θα χρεώνει τους χρήστες Rs 10 (15 σεντ) για κάθε αντικείμενο που πωλούν κάτω από Rs 1.000 ($ 15), Rs 50 (75 σεντ) για κάθε στοιχείο που πωλείται μεταξύ 1.000 έως Rs 5.000 ($ 75) και Rs 100 ($ 1,5 ) εάν το στοιχείο που πωλείται έχει κόστος πάνω από Rs 5.000.

Η Amazon πειραματίζεται στο χώρο των παλαιών προϊόντων για αρκετό καιρό. Τον Ιούνιο του 2015, η ιστοσελίδα της Junglee είχε ξεκινήσει μια πιλοτική υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να πουλήσουν τα παλιά προϊόντα τους. Η Amazon ξεκίνησε το Junglee το 2012 με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες να βρουν και να πουλήσουν προϊόντα από τα καταστήματα online και offline.

Για την Amazon, το να επιτρέψει στους χρήστες να πωλούν τα παλιά προϊόντα τους θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη ευκαιρία στην αγορά και επίσης ένας διαφορετικός τρόπος για να διαφοροποιηθούν από το Flipkart, τον αντίπαλό της στη χώρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS