ΑρχικήinetΝιγηριανός άνδρας πίσω από τις επιθέσεις σε email στο Los Angeles

Νιγηριανός άνδρας πίσω από τις επιθέσεις σε email στο Los Angeles

Ένας Νιγηριανός υπήκοος έχει χρεωθεί το hacking των email της Κομητείας του Los Angeles το οποίο έξεθεσε τα προσωπικά δεδομένα περισσοτέρων από 750.000 ανθρώπων.

email

Σύμφωνα με το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της Κομητείας του Λος Άντζελες, ο κατηγορούμενος Kelvin Onaghinor, 37 ετών, αντιμετωπίζει εννέα κατηγορίες εναντίον του συμπεριλαμβανομένης της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον υπολογιστή και την κλοπή ταυτότητας. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει συλληφθεί και οι υπάλληλοι δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν την τρέχουσα θέση του και κάνουν εικασίες ότι έφυγε από τις ΗΠΑ.

“Το γραφείο μου θα λειτουργήσει επιθετικά για να βρει αυτό τον χάκερ ή και άλλους που έστειλαν τα email στην Κομητεία του Los Angeles, όπου θα διώκονται στο μέγιστο βαθμό του νόμου” δήλωσε η εισαγγελέας Jackie Lacey την Παρασκευή.

Πρέπει να πιστεύεται ότι υπάρχουν περισσότεροι ύποπτοι χάκερ και η αναζήτηση τους συνεχίζεται. Το hack συνέβη τον Μάιο όταν ένα phishing email εξαπάτησε 108 εργαζόμενους της Κομητείας στο να δώσουν ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης.

Μια ομάδα έρευνας διαπίστωσε ότι περίπου 756.000 άτομα μπορεί να έχουν επηρεαστεί από αυτή την παράβαση.

Μεταξύ των τμημάτων που επηρεάστηκαν από την επίθεση είναι οι: Δημόσιες Κοινωνικές Υπηρεσίες, Δημόσια έργα, Ανθρωπίνων Πόρων, Ψυχικής Υγείας, Εσωτερικών Υπηρεσιών, Υπηρεσία Υποστήριξης Παιδιών και Οικογενειών κ.λ.π.

Οι πληροφορίες που θα μπορούσαν να έχουν παραβιαστεί περιλαμβάνουν στοιχεία όπως: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, αριθμούς διπλωμάτων ή άδειας κυκλοφορίας, στοιχεία καρτών πληρωμής, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών,  διευθύνσεις κατοικίας και τέλος ιατρικές πληροφορίες.

Όπως καταλαβαίνετε είναι μια αρκετά σοβαρή υπόθεση αφού μπορεί να έχουν υποκλαπεί πολύ σοβαρές προσωπικές πληροφορίες των ατόμων. Ας ελπίζουμε ότι θα εντοπιστεί σύντομα το υποφαινόμενος ως δράστης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS