ΑρχικήinetΤο Facebook κατηγορείται για παραπλάνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Facebook κατηγορείται για παραπλάνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται, να κυνηγήσει το Facebook και έστειλε μια ένσταση λέγοντας ότι η εταιρεία «έδωσε ανακριβείς ή παραπλανητικές πληροφορίες» το 2014, κατά την εξαγορά του WhatsApp.

Facebook

Οι υποτιθέμενες παραπλανητικές πληροφορίες δόθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούνται από την ΕΕ. Η ΕΕ ήθελε να μάθει αν το Facebοok θα μπορούσε να ταιριάζει τις πληροφορίες του χρήστη στο Facebook με το WhatsApp. Το Facebοok έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν ήταν σε θέση να καθορίσει την αυτοματοποιημένη αντιστοίχιση μεταξύ λογαριασμών χρηστών στις δύο εταιρείες.

Η Επιτροπή έλαβε τις πληροφορίες υπόψη, αλλά ανέφερε ότι δεν ήταν το κεντρικό σημείο στην εκκαθάριση της συναλλαγής. Σχεδόν δύο χρόνια μετά την συγχώνευση, το WhatsApp αλλάζει τους όρους της υπηρεσίας και των πολιτικών ιδιωτικότητας, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Μετά την απόφαση που ελήφθη τον Αύγουστο του 2016 το WhatsApp θα συνδέει τους αριθμούς τηλεφώνων των χρηστών με λογαριασμούς στο Facebοok για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών και την προσφορά καλύτερων προτάσεων φίλων, καθώς και σχετικές διαφημίσεις στο Facebοok για τους χρήστες WhatsApp.

«Ως εκ τούτου η Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες ότι το Facebοok εκ προθέσεως ή εξ αμελείας, υπέβαλε ανακριβείς ή παραπλανητικές πληροφορίες στην Επιτροπή και παρέβη τις υποχρεώσεις που έχει από τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση. Η επιτροπή πρόσθεσε ότι το Facebοok έχει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017, ώστε να εκδώσει μια απάντηση και αν οι ανησυχίες της ΕΕ επιβεβαιωθούν, θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο στην εταιρεία μέχρι 1% του κύκλου εργασιών της. Ωστόσο, η απόφαση δεν θα έχει αντίκτυπο στην απόφαση της συγχώνευσης.

Μια εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι «Παρέχουμε συνεχώς ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές δυνατότητες και τα σχέδια μας, συμπεριλαμβανομένων των παρατηρήσεων σχετικά με την απόκτηση του WhatsApp». Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με την Επιτροπή και ότι μια πλήρη ανασκόπηση των γεγονότων θα επιβεβαιώσει ότι το Facebook ενήργησε καλή πίστη και διάθεση προς το θέμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS