Αρχικήsecurity5 απλοί τρόποι για να κάνετε την κάρτα SD σας HackProof

5 απλοί τρόποι για να κάνετε την κάρτα SD σας HackProof

slot-sd-smartphone-690x450-κάρτα

Αν και  οι κάρτες SD είναι υπέροχες, καθώς έχουν μικρό και βολικό μέγεθος, είναι ελαφριές και ευέλικτες (μπορείτε να αποθηκεύσετε κάθε τύπο δεδομένων σε αυτές), έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα και κινδύνους.

Το Hacking δεν αφορά μόνο τους υπολογιστές, αλλά και τα smartphones. Εκτός από να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες και την τοποθεσία σας, ένας hacker μπορεί να αποκτήσει εύκολα πρόσβαση και στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς. Ως αποτέλεσμα, η κάρτα SD που είναι στο εσωτερικό του τηλεφώνου σας, κινδυνεύει επίσης να χακαριστεί και να αποκαλυφθούν όλες οι σημαντικές και ιδιωτικές πληροφορίες που αποθηκεύονται σε αυτή. Ως εκ τούτου, καθίσταται πολύ κρίσιμο να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα της κάρτας SD σας είναι ασφαλή από τους hackers.

Κρατήστε την κάρτα SD σας σε ασφαλές μέρος

Για την προστασία της κάρτας σας από από απώλεια, κλοπή ή καταστροφή, βεβαιωθείτε ότι  βρίσκεται σε ένα ασφαλές μέρος. Επιπλέον, προκειμένου να είστε σίγουροι ότι δεν θα πέσει σε λάθος χέρια, καλό είναι να την έχετε πάντα μαζί σας.

Βάλτε κωδικό πρόσβασης-προστασίας

Η προστασία της κάρτας σας με κωδικό πρόσβασης, είναι ένας εύκολος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι είναι hackproof. Αυτό αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, κλοπή ή διαγραφή δεδομένων. Υπάρχουν πολλά λογισμικά προστασίας με κωδικό πρόσβασης ή εφαρμογές που διατίθενται για smartphones. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σιγουρευτείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα. Αποφύγετε τη χρήση προσωπικών πληροφοριών όπως όνομα, ημερομηνία γέννησης κλπ για τους κωδικούς πρόσβασης).

Προστασία εγγραφής Δεδομένων (Write-Protect)

Το Write-Protect των δεδομένων σας ισοδυναμεί με το κλείδωμα των δεδομένων. Εκτός από εσάς, κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση, να διαγράψει ή να αλλάξει τα δεδομένα στο εσωτερικό της κάρτας SD σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βγάλετε την κάρτα SD από τη συσκευή σας, στη συνέχεια να βρείτε το μικρό διακόπτη στην αριστερή πλευρά της κάρτας και να σπρώξετε το διακόπτη στη θέση κλειδώματος. Αργότερα, αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση ξανά στα δεδομένα σας, μπορείτε να αφαιρέσετε την προστασία εγγραφής, πιέζοντας το διακόπτη στη θέση ξεκλειδώματος.

sd_lock_sw_qudfilmesnbqfl-1

Κρυπτογράφηση της κάρτας SD

Η κρυπτογράφηση δεδομένων είναι πιο προηγμένη από ό,τι ο κωδικός πρόσβασης. Θα κάνει τα δεδομένα αόρατα, κρύβοντας τα με κρυπτογράφηση, που καθιστά πολύ δύσκολη την πρόσβαση σε αυτά, δεδομένου ότι είναι κρυφά. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή για να λειτουργήσει το λογισμικό κρυπτογράφησης για τις κάρτες SD. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε προσβολή στα δεδομένα της κάρτας SD σας, προτείνεται να κρυπτογραφήσετε ολόκληρη την κάρτα.

Προστατέψτε τη από τυχόν φυσικές φθορές

Εκτός από τη προστασία της κάρτας SD σας από τους hacker, είναι επίσης σημαντικό να την προστατεύετε από φυσικές φθορές, όπως βαριά αντικείμενα, νερό και φωτιά. Δεδομένου ότι η κάρτα είναι τόσο μικρή και εύθραυστη, κανένας τύπος λογισμικού δεν μπορεί να ανακτήσει τα δεδομένα της όταν καταστραφεί. Οπότε θα πρέπει να την αποθηκεύετε σε ασφαλές μέρος, όταν δεν είναι σε χρήση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS