ΑρχικήReviewsΟι Γερμανικές εκλογές μπορεί να διαταραχθούν από την Ρωσία

Οι Γερμανικές εκλογές μπορεί να διαταραχθούν από την Ρωσία

Ο επικεφαλής κατάσκοπος της Γερμανίας, Bruno Kahl, προειδοποίησε ότι η κρατική χορηγία χάκερ μαζί με την Ρωσία μπορεί να διαταράξει τις Γερμανικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα το επόμενο έτος , με τις εκστρατείες παραπληροφόρησης και τα χακαρισμένα email της κυβέρνησης να είναι σε θέση να υπονομεύσουν την δημοκρατική διαδικασία.

Ρωσία

Ο Kahl, πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) πρόσθεσε ότι ολόκληρη η Ευρώπη ήταν στο επίκεντρο της διαταραχής αλλά προς το παρόν ο κίνδυνος βρισκόταν και πέρα από την Γερμανία.

Σε μια συνέντευξη του στην Süddeutsche Zeitung την Τρίτη (30 Νοεμβρίου) ο Kahl δήλωσε ότι «η υπηρεσία του ξέρει ότι οι διαδικτυακές επιθέσεις δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό από το να προκαλέσουν πολιτική ανασφάλεια».

«Οι δράστες ενδιαφέρονται για την απονομιμοποίηση της δημοκρατικής διαδικασίας, ανεξάρτητα από το ποιος θα καταλήξει να βοηθήσει» δήλωσε ο Kahl, προσθέτοντας ότι «οι επιθέσεις μπορεί να έρθουν από την Ρωσία όπου όπως υποστήριξε το hacking είναι τουλάχιστον ανεκτή ή ακόμη και επιθυμητή κατάσταση».

Ο Kahl ισχυρίστηκε ότι έχουν ήδη δει στοχευμένες εκστρατείες email spoofing που οργανώθηκαν από ξένους εισβολείς. Ο επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών BfV της Γερμανίας δήλωσε στο Reuters νωρίτερα το Νοέμβριο ότι οι αρχές ανησυχούν ότι η Ρωσία μπορεί να καταφέρει την παρέμβαση στις εθνικές εκλογές της Γερμανίας μέσω της χρήσης παραπλανητικών ειδήσεων.

Νωρίτερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος  Angela Merkel προειδοποίησε επίσης ότι τα social bots θα μπορούσαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με την διάδοση ψεύτικων ειδήσεων.

Στον απόηχο της υποψίας επίθεσης στο κυβερνοχώρο της Deutsche Telekom τη Δευτέρα (29 Νοεμβρίου), η Merkel δήλωσε «τέτοιες επιθέσεις στο κυβερνοχώρο είναι πλέον μέρος της καθημερινής ζωής και θα πρέπει να μάθουμε να τις αντιμετωπίζουμε».

Κατά την διάρκεια των Προεδρικών Εκλογών των ΗΠΑ επίσης, στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών πίστευαν ότι ψήφοι χειραγωγούνται από τις ρωσικές αρχές με εισβολή στα email της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής, κάτι το οποίο αρνήθηκαν οι αξιωματούχοι της Ρωσίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS