ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking στο πανεπιστήμιο Carleton

Επίθεση hacking στο πανεπιστήμιο Carleton

Επίθεση hacking δέχτηκε πρόσφατα το πανεπιστήμιο Carleton του Καναδά. Τα συστήματα μολύνθηκαν από ransomware ιό και οι παραβάτες ζητούν 39 Bitcoin (27 χιλιάδες ευρώ περίπου) για να ξεκλειδώσουν τα αρχεία. Το πανεπιστήμιο έχει επιβεβαιώσει δημόσια την επίθεση και συμβουλεύει τους σπουδαστές να απενεργοποιήσουν τους υπολογιστές τους καθώς επίσης και να αποφύγουν την σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο μέχρι να απομακρυνθεί το κακόβουλο λογισμικό.Carleton

Το Carleton και πιο συγκεκριμένα η ομάδα IT εργάζονται σκληρά για την εξάλειψη του προβλήματος. Το καλό σε αυτή την παράβαση είναι ότι το πανεπιστήμιο δημιούργησε αντίγραφα ασφαλείας και έχει ήδη ξεκινήσει η αποκατάσταση τους.  Στο μεταξύ το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά, τα μαθήματα και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεχίζονται και  οι εργαζόμενοι αναμένονται στις εργασίες τους.

Σε πρόσφατη δημοσίευση , το Carleton διαβεβαίωσε ότι καμία προσωπική πληροφορία δεν έχει προσπελαστεί από τους παραβάτες οπότε τα δεδομένα των μαθητών και του προσωπικού είναι ασφαλή. Οι hackers ουσιαστικά ανέπτυξαν το κακόβουλο λογισμικό με στόχο την αποκόμιση λύτρων.

Η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει επανέλθει οπότε το προσωπικό θα λαμβάνει τις μελλοντικές ανακοινώσεις μέσω e-mail και η επισκευή των επιχειρησιακών συστημάτων οδεύει προς την ολοκλήρωση. Όσοι χρήστες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές τους για επαγγελματικούς σκοπούς είναι ελεύθεροι πλέον να το κάνουν.

Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία σχετικά με το ransomware ούτε με την ταυτότητα των hackers. Το Carleton πάντως δεν σκοπεύει να πληρώσει τα απαιτούμενα λύτρα. Οι μαθητές όμως συνιστούν να πληρωθεί το ποσό καθώς τα αναδυόμενα παράθυρα με το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εμφανιστούν σε όλο και περισσότερους υπολογιστές που συνδέονται στο τοπικό δίκτυο Wi-Fi.hackersss

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS