ΑρχικήαπόψειςΆλλο ένα παράδειγμα fair play από τη Microsoft

Άλλο ένα παράδειγμα fair play από τη Microsoft

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Microsoft πρόσθεσε σιωπηλά το “Windows Tips notifications” στα Windows 10, για να αναδείξει μερικά από τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος. Υπήρξαν φυσικά διάφορες διαμαρτυρίες καθώς πολλά από τα “Tips” της εταιρείας είναι στην πραγματικότητα διαφημίσεις. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ένα από αυτά τα Tips της εταιρείας για δύο λόγους:

1. για να δείτε το μήνυμα (συμβουλή ασφαλείας) και
2. για να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την πρακτική της εταιρείας που όπως φαίνεται δεν έχει καμία σχέση με τον όρο fair play.

To νέο μήνυμα που εμφανίστηκε διαφημίζει το επίπεδο ασφάλειας του προγράμματος περιήγησης Edge.firefox-edge

Αυτές οι διαφημίσεις-συμβουλές εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές Νοεμβρίου, και μια εκπρόσωπος της Microsoft ανέφερε ότι είναι στην πραγματικότητα ειδοποιήσεις που θα βοηθήσουν τους χρήστες να ανακαλύψουν τα πλεονεκτήματα των Windows 10.

Σύμφωνα λοιπόν με αναρτήσεις στο Reddit, υπάρχουν νέες κοινοποιήσεις που δείχνουν ότι Edge είναι πιο ασφαλής από ό, τι ο Mozilla Firefox και ο Chrome.
Το μήνυμα εμφανίζεται κάθε φορά που οι χρήστες ανοίγουν κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης εκτός του Edge.

Είναι fair play από τη Microsoft; Η εταιρεία βέβαια έχει δώσει μαι επιλογή απενεργοποίησης αυτών των tips.

Αν δεν θέλετε να βλέπετε τις “αμερόληπτες” συμβουλές της Microsoft μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή:

Settings – System – Notifications και απενεργοποιήστε την επιλογή “Get tips, tricks, and suggestions as you use Windows.”

Η Microsoft βέβαια δεν βλέπει κάποιο λόγο για να κάνετε κάτι τέτοιο:

“Καθώς συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τον Microsoft Edge, θέλουμε να ενημερώσουμε τους χρήστες μας για τις μεγάλες νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στο πρόγραμμα περιήγησης αλά και στα Windows 10 από τις ειδοποιήσεις. Το Windows Tips notifications δημιουργήθηκε για να παρέχει γρήγορες, εύκολες πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν την εμπειρία των χρηστών στα windows 10.”

Είναι αυτονόητο ότι η Microsoft ποντάρει πολλά στο νέο της browser Edge και γενικότερα στα Windows, αλλά μια επιθετική προώθηση των προϊόντων της, θα μπορούσε να γίνει εύκολα δίκοπο μαχαίρι.

Η υιοθέτηση του Edge από το κοινό φτάνει αυτή τη στιγμή στο 5 τοις εκατό, και χρησιμοποιώντας ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας που προωθούν τον περιηγητή “θάβοντας” αξιόπιστες εφαρμογές τρίτων δεν και είναι ο καλύτερος τρόπος από την εταιρεία να αυξήσει το ποσοστό υιοθέτησης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS