ΑρχικήinetΔωρεάν WiFi για μαθηματικά μυαλά!

Δωρεάν WiFi για μαθηματικά μυαλά!

free-WiFi-bw-min

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, ωστόσο ο μόνος τρόπος για να βρείτε τον κωδικό WiFi ενός εστιατορίου στο Τέξας, είναι να λύσετε μια πολύπλοκη εξίσωση!

Το διαδίκτυο στις μέρες μας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, σε βαθμό που μας είναι αδύνατο να σκεφτούμε τη ζωή μας χωρίς αυτό. Το WiFi έχει καταστήσει ευκολότερη τη χρήση του διαδικτύου στο χώρο εργασίας ή στο σπίτι, φέρνοντας απλά τους φορητούς υπολογιστές ή άλλες φορητές συσκευές στο πλησιέστερο «hotspot» από όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στην πραγματικότητα, είναι πλέον σπάνιο να βρει κανείς επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια ακόμα και καφετέριες που να μην προσφέρουν δωρεάν WiFi για τους πελάτες τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να συνδεθούν με το δωρεάν WiFi και να αρχίσουν την περιήγηση.

Ωστόσο, δεν είναι για όλους τόσο απλό! Ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο, ονόματι Yaya στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, απαιτεί από τους πελάτες να λύσουν το πιο πολύπλοκο μαθηματικό πρόβλημα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το ασύρματο internet του.

316f2a469fc100a4ccd3976171b56dc7-min

Ένας χρήστης του Reddit, ο Joshua_Glock, ζήτησε από το διαδίκτυο παγκοσμίως να σπάσει κάποιος τον κώδικα.

Περισσότεροι από 500 σχολιαστές μοιράστηκαν τις θεωρίες τους σχετικά με την εικόνα για να λύσουν το πρόβλημα, αναφέροντας φράσεις όπως “διωνυμική τυχαία μεταβλητή,” “αθροιστική διανεμητική λειτουργία” και “τυχαία μεταβλητή M”, παράλληλα με προτάσεις για πιθανούς κωδικούς πρόσβασης.

Κάποιοι σκέφτηκαν ότι το εστιατόριο ίσως δεν έχει WiFi, αλλά ένας εργαζόμενος του εστιατορίου επιβεβαιώνει ότι πράγματι προσφέρουν WiFi. Υπήρχαν και άλλοι πιο κυνικοί, ένας από τους οποίους έγραψε, “Ειλικρινά, δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα για να λυθεί. Δεν είναι τόσο μία ερώτηση όσο μια ανακριβής δήλωση (στη χειρότερη περίπτωση).”

Όλο αυτό το θέμα πάντως έχει τρελάνει τους Redditors-και το υπόλοιπο διαδίκτυο. Μερικοί άνθρωποι αποκάλεσαν ακόμα και trolls τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου που κάνουν  κάτι τέτοιο.

Ένας χρήστης πρότεινε ότι η εξίσωση είτε είναι λάθος είτε είναι μια δύσκολη ερώτηση, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τον Joshua να προσπαθεί να σπάσει τον κώδικα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS