ΑρχικήinetΗ Google αποσύρει το εργαλείο προσθέσης δεδομένων στο Google Maps

Η Google αποσύρει το εργαλείο προσθέσης δεδομένων στο Google Maps

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε ότι το εργαλείο Map Maker, το οποίο άφηνε τους χρήστες να προσθέσουν πληροφορίες και να προτείνουν αλλαγές στο Google Maps, θα αποσυρθεί στον Μάρτιο του 2017. Αυτά που πρόσφερε δηλαδή η επεξεργασία και η εισήγηση χαρακτηριστικών θα μετεγκατασταθούν στην κύρια εφαρμογή Google Maps ως μέρος του προγράμματος της εταιρείας Local Guides, το οποίο ανταμείβει τους ανθρώπους για την αστυνόμευση και την βελτίωση των τοπικών δεδομένων χαρτογράφησης της κοινότητας τους, επιτρέποντας την πρόσβαση σε λειτουργίες beta και δωρεάν αποθηκευτικού χώρου του Google Drive.

Google

Το Map Maker αρχικά άρχισε το 2008 ως τρόπος συγκέντρωσης πληροφοριών από τις αγροτικές περιοχές που το εργαλείο της G0ogle δεν είχε την δυνατότητα να κάνει μόνο του. Με την πάροδο του χρόνου, η κοινότητα των συντακτών και συντονιστών των Map Maker, οι οποίοι είχαν ως task την επίβλεψη και την έγκριση των αλλαγών στα δημόσια data του G0ogle Maps, έγιναν εκατομμύρια χρηστές.

Κάποιοι χρήστες του Map Maker με τις συμπεριφορές που είχαν κατάφεραν να ενημερωθεί το εργαλείο με νέα χαρακτηριστικά όσον αφορά την δημόσια έκδοση του Google Maps, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να προσθέσει νέους τόπους και να περιγράφει τις υπάρχουσες θέσεις με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, η κοινότητα του Map Maker είχε χωρίς αμφιβολία και το μερίδιο που της αναλογεί στον «κακό τύπο». Το περιστατικό με το πιο μεγάλη δημοσιότητα συνέβη πέρυσι, όταν ένας χρήστης Map Maker δημιούργησε ένα Android robot που ουρούσε (oups!) στο logo της Apple. Το περιστατικό οδήγησε στο εργαλείο Map Maker να σταματήσει προσωρινά την λειτουργία του και την G0ogle να ψάχνει τρόπους για να μετριάσει και να ελέγξει αυτά τα περιστατικά.

Τώρα επικαλούμενη το πρόγραμμα ανταμοιβής Local Guides αντί να επιτρέπει στον καθένα να υποβάλει αλλαγές, η ομάδα των Maps μπορεί να δει κάποια άνοδο στα χρήσιμα σχόλια, στις αλλαγές θέσεις και στις πληροφορίες που δημιουργούνται από τους χρήστες!

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS