ΑρχικήHow ToΠώς μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα χρήστες κινητών μέσω WiFi

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα χρήστες κινητών μέσω WiFi

track-cellphone-WiFi

Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα ανοικτό WiFi hotspot, καλύτερα να είστε προσεκτικοί!

Ένας ακόμα κίνδυνος για την ασφάλεια των smartphone είναι ότι η συσκευή σας μπορεί να εντοπιστεί και να χακαριστεί εν αγνοία σας, χρησιμοποιώντας ένα πολύ εξελιγμένο εργαλείο κατασκοπείας που ονομάζεται IMSI. Το IMSI έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρό από το προσωπικό επιβολής του νόμου για την παρακολούθηση των υπόπτων και  να πώς λειτουργεί. Μιμούμενοι έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας, ξεγελούν τις συσκευές τους για να συνδεθούν με αυτούς, παρακολουθώντας έτσι τις κλήσεις και την κυκλοφορία στο διαδίκτυο, στέλνουν πλαστά κείμενα και εγκαθιστούν spyware στο τηλέφωνο του θύματος, ενώ ο χρήστης έχουν άγνοια για το τι συμβαίνει.

Τώρα ανακαλύφθηκε ότι το WiFi είναι ικανό να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ένα δίκτυο WiFi είναι σε θέση να αιχμαλωτίσει εύκολα τους αριθμούς IMSI, αλλά μπορεί να το κάνει μόνο στα κοντινά smartphones. Οι συσκευές που δεν είναι στην περιοχή του δικτύου θα παραμείνουν ασφαλής, αλλά για πόσο καιρό?

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για τον όρο «IMSI» σημαίνει: international mobile subscriber identity (διεθνή ταυτότητα συνδρομητή κινητής τηλεφωνίας) και είναι ένας μοναδικός 15-ψήφιος αριθμός που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ταυτότητας ενός ατόμου κατά τη μετακίνηση από δίκτυο σε δίκτυο. Ο αριθμός αποθηκεύεται στο τμήμα ανάγνωσης της κάρτας SIM. Κατά τη διάρκεια το BlackHat Europe, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξαν ένα νέο είδος IMSI επίθεσης που λειτουργεί μέσω WiFi και επιτρέπει τον εγκλωβισμό του αριθμού IMSI ενός smartphone μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, μόλις ο χρήστης smartphone έρχεται σε κοντινή απόσταση με το δίκτυο. Αυτό στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να κατασκοπεύει τον χρήστη κάθε στιγμή και μπορεί να επηρεάσει τόσο τα Android όσο και τα iOS.

smartphone-location-tracking-100587103-primary-idge

Η μεγάλη είδηση είναι ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό WiFi κλήσης στη συσκευή σας, αλλά η WiFi αυτόματη σύνδεση μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνο όταν ένα τέτοιο δίκτυο βρίσκεται εντός εμβέλειας. Το iOS 10 για τα iPhones και iPads έχει καθιερώσει την καλύτερη ασφάλεια για να μειώσει την αποτελεσματικότητα του WiFi να βρει το IMSI, αλλά αυτό εξασφαλίζει απόλυτη προστασία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS