ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη ο hacker της γραμμής εκτάκτου ανάγκης των ΗΠΑ (911)

Συνελήφθη ο hacker της γραμμής εκτάκτου ανάγκης των ΗΠΑ (911)

[su_heading]Η αμερικανική αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη ενός υπόπτου hacker, ο οποίος φέρεται να πυροδότησε επίθεση DDoS έναντι του συστήματος κλήσεων της γραμμής εκτάκτου ανάγκης των ΗΠΑ.[/su_heading]

hacker

Ένας 18χρονος χάκερ από την Αριζόνα συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα κατηγορούμενος για την έναρξη κατανεμημένης επίθεσης άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS) έναντι του συστήματος κλήσεων εκτάκτου ανάγκης των ΗΠΑ.  Εκμεταλλευόμενος κενά ασφάλειας του iPhone, o νεαρός ανέπτυξε ένα iPhone app που έκανε τις συσκευές να καλούν επανειλημμένα το 911.

Ο Meetkumar Hiteshbhai Desai αξιοποίησε το προσωπικό του blog και το κανάλι του στο YouTube για την φιλοξενία και διαμοιρασμό της κακόβουλης εφαρμογής. Την περασμένη εβδομάδα, φέρεται να δημοσίευσε μέσω του Twitter μεγάλο όγκο συνδέσμων (links) που οδηγούσαν τους χρήστες σε εγκατάσταση του Java Script exploit που ανέπτυξε, κάνοντας τα τηλέφωνα και τα tablets να καλούν συνεχώς το 911.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι έκαναν κλίκ στους συνδέσμους, προκαλώντας εκατοντάδες κλήσεις στη γραμμή εκτάκτου ανάγκης των ΗΠΑ μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών. Η αστυνομία κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να θέσει εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα φιλοξενίας του exploit, προτού προκληθεί οριστικό μπλοκάρισμα του συστήματος κλήσεων.

Ο 18χρονος hacker αναφέρει στην κατάθεσή του ότι “δημοσίευσε κατά λάθος τον σύνδεσμο με την εκδοχή του exploit που προκάλεσε floading στο 911, και ότι η πρόθεσή του δεν ήταν σε καμία περίπτωση κακόβουλη”. Είπε, επίσης, στην αστυνομία ότι “πειραματίστηκε με το συγκεκριμένο bug για να κερδίσει αναγνώριση στην online κοινότητα των προγραμματιστών”.

Ο νεαρός hacker βαρύνεται συνολικά με τρεις κατηγορίες παραβίασης υπολογιστών, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλου εξοπλισμού που εντοπίστηκε στην οικία του.

 

 

 

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS