ΑρχικήsecurityTwitter: Αλλάζει πολιτική ασφάλειας

Twitter: Αλλάζει πολιτική ασφάλειας

Σίγουρα το twitter αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες σύγχρονες πλατφόρμες επικοινωνίας αλλά πολλές φορές  μπορεί να γίνει αδιάκριτο.twitter3

Η στάση της εταιρείας απέναντι στην ελευθερία του λόγου έχει δημιουργήσει μια κακή φήμη γύρω από το όνομα της με αποτέλεσμα πιθανοί αγοραστές της όπως η Disney να δυσπιστούν. Για αυτό το λόγο το Τwitter σκοπεύει να επιφέρει αλλαγές στη πολιτική απορρήτου της.

Η επικράτεια των Τwitter trolls αποτελεί την αιτία χαμηλής ανάπτυξης του ποσοστού χρηστών και διαφημιστών. Ευελπιστούμε λοιπόν η καινούρια στρατηγική να επιφέρει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη του κοινού απέναντι στην εφαρμογή καθώς και μεγαλύτερη ασφάλεια των χρηστών. Η ασφάλεια κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία εφόσον στην εφαρμογή οι λογαριασμοί που ασκούν λεκτική βία , ρατσιστικές αναφορές απέναντί σε κοινωνικές μειονότητες πληθαίνουν διαρκώς.

Σύμφωνα με δήλωση του CEO του twitter, Dick Costolo, έχουν επιχειρήσει αρκετές φορές στο παρελθόν να επιλύσουν το πρόβλημα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα στις αρχές του 2016 η εταιρεία είχε δημιουργήσει ένα συμβούλιο ασφαλείας που περιλάμβανε εκπροσώπους από οργανώσεις όπως «Samaritans» and «GLAAD».

Δυστυχώς οι ενέργειες αυτές δεν επέφεραν θετικές αλλαγές με αποτέλεσμα αρκετές φορές το twitter να βρίσκεται στο στόχαστρο αρνητικών κρητικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ηλεκτρονικής βίας στο twitter αποτελεί η κωμικός Leslie Jones που δέχτηκε προσβλητικά σχόλια κατά την περίοδο  πριν την κυκλοφορία της ταινίας  Ghostbusters στους κινηματογράφους. Ακόλουθη συνέπεια της ενέργειας αυτής ήταν η αποχώρηση της ηθοποιού από την εφαρμογή. Η εταιρεία φανερά θορυβημένη από το συμβάν απενεργοποίησε άμεσα τον  λογαριασμό με τα κακόβουλα σχόλια. Αυτό βέβαια δεν τρομοκράτησε ιδιαίτερα τους χρήστες του twitter καθώς αρκετοί είναι ακόμα αυτοί που ασκούν εκφοβισμό μέσω των λογαριασμών τους. ΗΗΗΗ

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS