ΑρχικήsecurityΤεράστιο hack «ρίχνει» το διαδίκτυο στις ΗΠΑ

Τεράστιο hack «ρίχνει» το διαδίκτυο στις ΗΠΑ

internet-down-διαδίκτυο

Ο πάροχος DNS DDoSed οδηγεί σε διακοπή στην πρόσβαση στο διαδίκτυο στην Δυτική και Ανατολή Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Twitter, το Spotify, το Reddit, οι The New York Times και άλλα δεν είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες των ΗΠΑ.

Οι υπηρεσίες Internet διεκόπησαν για πολλούς ανθρώπους στις Ανατολικές και Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή 21/10, μετά από την επίθεση που δέχτηκε από hacker, μια web-hosting υπηρεσία. Η διακοπή ήταν τεράστια, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από το εύρος των περιοχών που επηρεάστηκαν.

Η διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο συνέβη, αφού άγνωστοι hacker ξεκίνησαν μια Distributed Denial of Service (DDoS) επίθεση στο Dyn Inc, έναν εξέχον πάροχο Domain Name Server.

“Ορισμένοι πελάτες μας ενδέχεται να βρουν αυξημένα ερωτήματα αδράνειας DNS και να βιώσουν καθυστέρηση στη ζώνη διάδοσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου” δήλωση η Dyn σε ένα post που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της. «Οι μηχανικοί μας συνεχίζουν να εργάζονται για την άμβλυνση αυτού του θέματος.»

Το Twitter, το Spotify, το Reddit και οι The New York Times, μεταξύ άλλων ιστότοπων, όλοι αναφέρθηκαν ότι πρέπει να είχαν διαταραχθεί, σύμφωνα με πολυάριθμες δημοσιεύσεις από τους ανθρώπους στα social media. Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Hacker News, αυτές οι ιστοσελίδες έχουν επηρεαστεί με πολλούς να μην είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους.

Αν και τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι ως επί το πλείστον εκείνες που έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ που οι χρήστες στην ανατολική ακτή δεν είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ωστόσο και ορισμένοι ευρωπαίοι χρήστες έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί για τη μη διαθεσιμότητα των δικτυακών τους τόπων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS